VUČIĆ O AFERI KRUŠIK: Moraće da se odgovara, bilo pogrešnih planova u poslovanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će zbog problema u poslovanju Krušika odgovornost morati da snosi tamošnje poslovodstvo, jer poslovni planovi nisu bili stručni.

On je, za TV Koprenikus, rekao da do problema nije došlo samo zbog afere, odnosno podataka koje je iznosio Aleksandar Obradović, već i zbog “pogrešnih računica i pogrešnih planova” u poslovanju.

“Do 2018. sve je išlo perfektno”, rekao je Vučić, navodeći da je rukovodstvo tada dovelo značajno veći broj zaposlenih očekujući pogrešno da će ugovori biti na istom velikom novou.

Kako je rekao, “to se može svakom dogoditi, nije namerno, ali je nije bilo stručno”, tako da će se za to morati da se odgovara.

“To je na nadležnima da utvrde”, rekao je Vučić.

Suspendovani radnik Krušika Aleksandar Obradović, koji je medijima dostavio podatke o umešanosti oca ministra policije u trgovinu oružjem, za N1 je rekao da je iznenađen jučerašnjom izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne želi da sve aktuelne probleme valjevske fabrike oružja pripiše događajima iz septembra prošle godine – kada je Obradović uhapšen – već da je spreman da se obavi nezavisna forenzička revizija i da se utvrdi ko sve nije dobro radio svoj posao. Obradović veruje da to znači da je Vučić upoznat sa istinom u Krušiku.

“Protivnici SNS na izborima – Srbija 21, SPS, Šapić, DSS…”

Govoreći o izborima, on je kazao da izbori nisu “šala i komika”, da ništa nije rešeno, navodeći da mu to pokazuju poslednja istraživanja.

“Potcenjujete ljude koji su nam ozbiljniji protivnici od onih koje bi da nam nametnete”, rekao je Vučić u emisiji “Na kraju dana sa Đukom” na televiziji Kopernikus.

Na pitanje ko su im protivnici Vučić je nabrojao Srbiju 21, Socijalističku partiju Srbije, Srpsku radikalnu stranku, Aleksandra Šapića, Demokratsku stranku Srbije, Zorana Živkovića.

“Oni koji nam ne psuju majku, mogu da nam uzmu glasove”, rekao je Vučić.

Na pitanje zbog čega ljudi iz stranke ne mogu da vode javna preduzeća, Vučić je rekao – zbog priča o “stranačkim parazitima”.

Upitan da li će praviti greške u izboru ministara, Vučić je rekao da će uvek imati greške.

“Srbija treba da Boga moli za status kvo oko Kosova”

Predsednik Srbije rekao je da Albanci ne žele kompromis, a da su u Srbiji oni koji ga žele u manjini i da Srbija treba da “Boga moli” da ostane status kvo.

Na pitanje zbog čega, Vučić je na tokom gostovanja u televiziji KCN rekao kako zamrznuti konflikt znači da je pitanje samo kada će on da se podgreje.

“Molim Jurića da kaže koji je to političar zlostavljač dece”

Vučić je pozvao Igora Jurića, predsednika Fondacija Tijana Jurić, da kaže ko je poznati političar pedofil, o kojem govori, i da će takav biti uhapšen.

“Ako je to istina. Molim da izađe sa tim, taj će biti uhapšen”, rekao je Vučić, za TV Koprenikus.

On je rekao da je ubeđen da je Jurić odgovoran čovek koji se sa tim ne bi igrao.

Jurić je prethodno izjavio da među zlostavljačima dece ima i jedan ozbiljan političar na nacionalnom nivou koji učestvuje u predizbornoj trci.

Izvor: N1 Foto: Predsednik.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top