KORONAVIRUS ZATVARA GRANICE: Srbija zatvorila pojedinačne granične prelaze sa Hrvatskom i BiH

Portparol Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon potvrdio je da je Srbija zatvorila neke granične prelaze s Hrvatskom u sklopu mera borbe protiv širenja koronavirusa. Zatvoreni su i neki granični prelazi sa Bosnom i Hercegovinom. Mere se primenjuju jutros od 7 sati.

Kon je rekao da su zatvoreni granični prelaz Batina-Bezdan, železnički most Erdut-Bogojevo te rečni prelaz Apatin.

Iz Granične policije BiH rekli su za N1 da su obavešteni o merama i da se radi o prelazima Badovinci-Popovi, Jamena-Donje Crnjelovo, granični prelazi za pogranični saobraćaj Mokronozi i Carevo Polje, granični prelaz Zvornik (Stari most), železnička stanica Brasina na teritoriju Srbije, te granični prelaz Skelani-Bajina Bašta.

Manji srpsko-makedonski granični prelazi “Golema Crcorija-Goleš” i “Ribarci” od danas su zatvoreni u skladu sa smernicama Vlade Srbije, a kao deo preventivnih mera u sprečavanju širenja virusa Kovid-19, prenela je makedonska TV 21.

Iz Granične policije BiH rekli su da su obavešteni o merama i da se radi o prelazima Badovinci-Popovi, Jamena-Donje Crnjelovo, granični prelazi za pogranični saobraćaj Mokronozi i Carevo Polje, granični prelaz Zvornik (Stari most), železnička stanica Brasina na teritoriju Srbije, te granični prelaz Skelani-Bajina Bašta.

Kako javlja “RTS”, 6 manjih graničnih prelaza između Srbije i Mađarske ne radi jutros od 7 sati, od kada su zatvoreni i neki granični prelazi sa Hrvatskom.

S druge strane, severnomakedonsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je granični prelaz Prohor Pčinjski od danas je zatvoren za putnike i putnička vozila, u skladu sa dogovorom sa Vladom Srbije.

Izvor: N1 Foto: Shutterstock

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top