STRANKE ODLAŽU PREDIZBORNU KAMPANJU, ĐILAS UBEĐEN: “Izbora u aprilu neće biti, kako da ih bude sa svim tim bolesnim ljudima”

Većina stranka koje su najavile učešće na izborima, kao i deo opozicije koja bojkotuje glasanje, uglavnom okupljene oko Saveza za Srbiju, odlučile su da zbog korona virusa “do daljeg” odlože sve aktivnosti u vezi sa kampanjom.

Kako Danas nezvanično saznaje, pored javno objavljene odluke SNS da do 1. aprila ne održava predizborne skupove, Izvršni odbor te stranke je naložio lokalnim odborima naprednjaka da obustave sve predizborne radnje, uključujući susrete sa građanima.

List prenosi i nezvanična saznanja da vlasti razmatraju pomeranje izbora donšenjem posebnog zakona, a konačna odluka zavisiće i od toga da li će biti odloženi parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji, zakazani za 12. april.

Lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da pokret Metla 2020 i dalje radi po planu i prikuplja potpise širom Srbije, dok Miroslav Parović iz narodnog bloka navodi da izbore treba odložiti za jesen.

I sam predsednik Srbije rekao je i da će pozvati na razgovore predstavnike svih izbornih lista kako bi se dogovorili da li je potrebno odlaganje izbora za nedelju ili dve dana.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je rekao da ne očekuje da će dobiti poziv na te razgovore, a i da do toga dođe, kaže, ne bi se pojavio.

ĐILAS: Neće biti izbora 26. aprila

“Ne razmišljam o političkom delovanju, sa opozicijom pričam svaki dan, štampali smo materijale za bojkot, spotove na mrežama, rekli smo stanite, kako da pričamo o tome kad će broj obolelih rasti – rekli smo stanite kakvi izbori, kakav bojkot, kakve kampanje. Neće biti izbora 26. aprila, kako da budu kad ćemo da imamo sve te ljude koji su bolesni, kad kampanja neće moći da se vrši”, rekao je Đilas i dodao da ne očekuje a će biti pozvan na sastanak sa Vučićem, kao da ne bi s njim pričao o tome.

“Da napravi skup svih stranaka šta da radimo o koroni ja bih došao, ali o odlaganju ovih izbora ne bismo pričali jer na ove izbore nećemo da idemo”, naglasio je on.

Izvor: N1 Foto: Crta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top