GOJKO PEROVIĆ: Vladi nudimo Internat Bogoslovije sa 50 ležajeva za zbrinjavanje bolesnika

Mitropolija crnogorsko-primorska spremna je da odmah ponudi zgradu internata Bogoslovije Sveti Petar Cetinjski na Cetinju na raspolaganje narodu i društvu u borbi protiv epidemije virusa korona ukoliko za tim ima potrebe, kazao je rektor cetinjske bogoslovije o. Gojko Perović.

On je za “Dan” naglasio da bi sva druga pitanja o eventualnoj saradnji morali rješavati u direktnoj komunikaciji Crkve i Vlade, ukoliko se za tim ukaže opravdana potreba.

“Ono što sigurno sad imamo na raspolaganju, što nam se čini funkcionalnim i što odmah možemo ponuditi, ukoliko za tim ima potrebe, to je zgrada internata Bogoslovije, koja se nalazi u gradskom jezgru Cetinja i blizu je bolnice Danilo Prvi”, rekao je Perović.

Objasnio je da zgrada internata ima smještajni kapacitet za 50 i više ljudi, a u njoj borave učenici kad škola radi.

“Što se tiče drugih tema vezanih za saradnju države i Crkve po ovom pitanju, Crkva nije kompetentna da procijeni na koji bi sve način mogla da pomogne državi i društvu, tako da bismo sva druga pitanja o eventualnoj saradnji mogli i morali da rješavamo u neposrednoj, internoj komunikaciji Crkve i Vlade, kad se, i ako se, za tim ukaže opravdana potreba”, kazao je Perović.

Vijesti.me/Preokret, Foto: YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top