ZEMLJOTRES U ZAGREBU: Tri jaka potresa pogodila grad, dete (15) u kritičnom stanju, ima zarobljenih pod ruševinama (VIDEO)

Snažan potres zatresao je Zagrreb nakon 6 sati ujutro. EMSC javlja kako je potres jačine 5,3 stupnja. Epicentar je bio u Remetama, Markuševcu. Novi potres zatresao je Zagreb u 7 sati. Taj je bio jačine 5,2 stupnja. Oko 7.41 treći potres zatresao je Zagreb, bio je 3,7 prema Richteru.

Na području Zagreba nakon jutrošnjih potresa ima zatočenih osoba, doznaje se iz Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba. 

Iz Klaićeve bolnice javili su da 15-godišnje dijete nije poginulo, ali je vrlo kritično.

Iz Zavoda za Hitnu medicinu Grada Zagreba rekli su da su dobili dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.

Jutrošnji jak potres s epicentrom blizu Zagreba osjetio se širom Slovenije, pa i u Krškom koji je blizu granice s Hrvatskom, ali u samom gradu nema materijalnih oštećenja zgrada i nuklearka Krško nastavlja sa sigurnim radom.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel tvitao je kako su njegove misli uz sve građane Hrvatske. Kaže da je EU spremna pomoći.

Krešimir Kuk iz Seizmološkog zavoda izrazio je u nedjelju nadu da je „glavni udar“ potresa koji je pogodio Zagreb prošao i da će naknadno, biti slabiji, građanima je poručio da ne nasjedaju na informacije o navodnim novim, još jačim potresima.

Zagreb, zemljotres 22. 3. 2020.

Dva snažna potresa u Zagrebu, pucali zidovi, pao vrh katedrale.Jutros u 6.23 snažan zemljotres pogodio je glavni grad Hrvatske, Zagreb.Nema zvaničnih informacija o šteti i povredama, epicentar na sedam kilometara od grada. Zemljotres se oseto i u susednim zemljama. U nekim zgradama u Ljubljani je nestalo struje, a oni koji žive u soliterima kažu da je potres bio veoma jak, javlja dopisnik RTS-a.Video materijal je poslao naš slušalac iz Zagreba.📸 Tomislav Potnar⬇️ www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/region/3897835/zagreb-zemljotres.html

Posted by Radio Beograd 202 on Sunday, March 22, 2020

Sasvim sigurno će se barem mjesec dana događati naknadni potresi od kojih će se neki jako osjetiti poput ovog danas”, rekao je za HRT Marijan Herak s geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Izvor: N1 Foto: Printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top