ALEN ŠERANIĆ: Još 13 novozaraženih u Republici Srpskoj, ukupno 150 u BiH

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić obavijestio je danas javnost da je u tom bh. entitetu zabilježeno 13 novozaraženih koronavirusom.

Ukupno je testiran 41 uzorak od kojih 13 novozaraženih, rekao je Šeranić.

Kod još jednog lica ponovo je izvršeno testiranje i potvrđeno je prisustvo virusa, ali on ne spada u nove slučajeve.

Ovime se broj zaraženih u BiH popeo na 150 osoba.

Hirurg iz Banje Luke pozitivan je na koronavirus, ali infekcija nije nastala u zdravstvenoj ustanovi – rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alen Šeranić.

Taj zdravstveni radnik je, kaže, jedan dan radio u Univerzitetsko kliničkom centru Banja Luka.

– Provode se sve procedure koje smo radili s osobom koju smo evidentirali u Kliničkom centru da je bila pozitivna na koronavirus – rekao je Šeranić, prenosi Fena.

Trenutno se na odjelu Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka nalazi 11 osoba, od kojih je devet sa srednje teškom do teškom kliničkom slikom, dok je jedna osoba sa težom kliničkom slikom i jedna priključena na respirator.

Šeranić je rekao da se prati njihovo zdravstveno stanje.

Potvrdio je da je od jučer karantin u Gradišci prošlo 46 osoba, od koji je 45 bilo dobrog zdravstvenog stanja i danas će biti upućeni svojim lokalnom zajednicama, u karatin ili u kućnu izolaciju.

– Jedna osoba je upućena u bolnicu u Gradišku, s obzirom da dolazi iz Italije i žalila se na simptome bolesti – rekao je Šeranić.

Dodao je da je naredni korak stavljanje u potpunu funkciju karantina u Brodu i Šamcu.

U tom bh.entitetu registrovano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj povećao na 103 – potvrdio je entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Vijesti.ba/Preokret, Foto: YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top