IGRANJE ŽIVOTIMA ILI DOKLE IDE MRŽNJA: Srbija spremna da donira respiratore, Crna Gora odbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je najavio da je Srbija spremna da crnogorskom zdravstvenom sistemu odmah donira pet respiratora, ali nije prošlo mnogo, kada se oglasio potpredsednik Vlade Milutin Simović rečima da Crna Gora odbija takvu pomoć.

Član predsedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić šokiran je takvim odvijanjem situacije.

“Ne mogu da verujem da mržnja ide do te mere da se odbija mogućnost spasavanja života građana Crne Gore zato što ne volite Srbiju ili Andriju Mandića. Ako, ne daj Bože, budemo u narednim danima imali smrtne slučajeve u Crnoj Gori, porodice treba da odu i tuže za to direktno Milutina Simovića, zbog ovog suludog poteza”, naveo je Mandić u izjavi za medije.

Kako je dodao, Simović i ljudi iz vrha režima znaju da njima i članovima njihovih porodica ne mogu zafaliti respiratori i zato im je lako da se ovako ponašaju.

Ovakvim njihovim ponašanjem mogu biti pogođeni samo obični građani Crne Gore dok oni kao ‘elita’ imaju obezbeđene sve uslove”, saopštio je Mandić koji je i predsednik Nove demokratije.

Potpredsednik crnogorske Vlade Milutin Simović poručio je predsedniku Srbije da brine o građanima Srbije, i da je Srbija oduzela Crnoj Gori respiratore.

I ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović odgovorio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na spremnosti da Crnoj Gori pokloni pet respiratora.

“Hvala na ponudi da nam donira tri naša respiratora koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo. Ceneći ozbiljnost situacije u susednoj državi verujemo da su ta sredstva u ovom trenutku potrebnija zdravstvenom sistemu Srbije”, naveo je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je negirao da je Srbija konfiskovala tri respiratora koje je Crna Gora naručila i dodao da je Srbija spremna da Vladi u Podgorici odmah pokloni pet respiratora, konstatujući da sa “bratskim narodom” u Crnoj Gori žele da imaju najbolje odnose.

Rekao je da na taj način odgovara na netačne informacije “objavljene na sva zvona” da je Srbija konfiskovala tri respiratora za Crnu Goru.

Mediji su objavili da je crnogorskom Fondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore iz kompanije Farmont od koje je naručeno pet respiratora za crnogorsko zdravstvo stigao dopis da tri aparata nisu mogla biti isporučena jer ih je Srbija “konfiskovala”. Ovakve navode negirali su i iz Uprave carine Srbije.

Izvor: N1 Foto:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top