ZAPOŠLJAVANJE U DOBA KORONE: Koje kompanije su profitirale od pandemije

Dok su mnoge kompanije u krizi zbog pandemije virusa korona, druge usled povećanog obima posla traže na hiljade novih radnika.

Samo u Sjedinjenim Američkim Državama bez posla je ostalo više od tri miliona ljudi, procene su državnih institucija te zemlje koje se bave zapošljavanjem, prenose američki mediji.

Međutim, mnogim kompanijama usled pandemije značajno je povećan obim posla, pa traže na hiljade novih radnika kako bi odgovorili zahtevima tržišta.

Najviše novih radnih mesta je u kompanijama koje se bave dostavom, ali i drugim firmama koje planiraju da svoju robu takođe dostavljaju kupcima.

Tako, na primer, Amazon zbog povećanog obima posla traži oko 100.000 radnika za svoje distributivne centre i dostavu, a satnicu u SAD plaćaju od 15 do 17 dolara.

Instakart, kompanija koja se bavi dostavom namirnica u SAD, raspisala je oglas za zapošljavanje oko 300.000 novih radnika kako bi ispunila rastuće zahteve kupaca.

Američka farmaceutska kompanija CVS Helt namerava da zaposli 50.000 ljudi koji će raditi u njihovim apotekama, distributivnim centrima i u službi dostave. Zapoošljavanje će se obavljati preko virtuelnih sajmova i onlajn razgovora sa kandidatima.

Japansko-američki lanac trgovina Seven ileven takođe namerava da se pojača sa 20.000 radnika, kako bi mogao da dostavlja robu kupcima.

Tri lanca picerija, Domino, Papa Džons i Pica hat su u potrazi za novim radnicima, najviše dostavljačima, a ukupan broj slobodnih mesta kod njih je oko 50.000.

Lanac prodavnica Volmart, inače najveći pojedinačni poslodavac u SAD, raspisao je konkurs za 150.000 novih radnika.

Izvor: Sputnjik Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top