NOVINARKA ANA LALIĆ PUŠTENA IZ PRITVORA: Neću odati svoje izvore, ugled bolnice ste narušili sramnim tretmanom vaših lekara!

„Možete pretiti i narodnom milicijom i tužilaštvom, ja svoje izvore nikome, ni po koju cenu odati neću, jer, za razliku od vas, ja brinem o njihovim životima i sudbinama“, napisala je Ana Lalić, novinarka portala Nova.rs, koja je juče privedena u policiju nakon što je Klinički centar Vojvodine (KCV) obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

Navela je da se slaže sa KCV-om kada kažu da im je ugled narušen, ali je dodala da im je ugled narušen ne njenim pisanjem, već njihovim „sramotnim tretmanom sopstvenih radnika“.

„Ugled vam jeste narušen time što, umesto da zaštitite sopstvenu profesiju od politikantstva, podržavate i učestvujete u licemerju i vlastodržačkoj zameni teza da su građani krivi što imamo najmanji broj zaraženih u regionu, a najviše preminuih. Ugled vam je narušen zato što ne stojite iza svojih diploma i ne kažete ono što i većina vaših kolega iz cele Evrope: ‘U problemu smo. Nemamo zaštitnih sredstava. Nemamo dovoljno medicinskih radnika. Treba nam pomoć!’ „, navela je Ana Lalić.

Dodala je da im je ugled „urušen učestvovanjem u farsi kojom nas ubeđuju da su nam bolnice najbolje opremljene u regionu, dok vam u tim istim bolnicama malter pada po glavama, na kojima nema zaštitnih kapa“.

„Izgubili ste ugled već onog momenta kada ste prećutali Vučićevu izjavu: ‘Preduzeli smo sve mere na vreme’ i dopustili da vam zaraženi ljudi danima šetaju po hodnicima i preklinju da ih neko testira. I bespovratno ste ga dotukli ćutanjem na činjenicu da će vašim zaposlenima biti smanjene plate zato što su držali svoje zakletve i radili svoj posao, a sada se nalaze u karantinu. I još jedna stvar: nikog u javnosti nije uznemirio moj tekst, jer ovi ‘neposlušni i neodgovorni’ građani vrlo dobro znaju kakvi su uslovi u srpskom zdravstvu bili i pre korone“, napisala je Ana Lalić.

Na kraju je dodala da se „u startu“ odriče „sva tri obroka u pritvoru“.

PUŠTENA IZ PRITVORA

Advokat Srđan Kovačević potvrdio je da je novinarka portala Nova.rs Ana Lalić puštena jutros iz pritvora.

“Ja sam bio tokom pretresa, policija se korektno ponašala. Izvršili su pretres njenog stana i zadržali laptop i dva mobilna telefona – službeni i privatni. Potom su je doveli u policijsku stanicu i iskucali joj rešenje,” kazao je on.

Izvor: Danas Foto: Facebook/Ana Lalić

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top