RUSKA DONACIJA ZA SJEDINJENE DRŽAVE: Posle razgovora Trampa i Putina, u Njujork stigla medicinska oprema iz Moskve (VIDEO)

Rusija je poslala medicinsku opremu SAD, sa ciljem da pomogne u borbi protiv koronavirusa. U sredu, samo dva dana posle telefonskog razgovora dvojice predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina, ruski vojni transportni avion stigao je u Njujork – žarište kovida19.

U razgovoru dvojice lidera na temu kako najbolje da odgovore na epidemiju korona virusa, Tramp je izjavio da je SAD u deficitu sa respiratorima i sredstavima za ličnu zaštitu od novog virusa, a zatim prihvatio Putinovu donaciju.

Do sada je Amerika dominirala u humanitarnim akcijama, odnosno bila ta koja šalje zalihe državama u kriznim situacijama.

Ruska pomoć SAD-u oživela je kritike demokrata na račun predsednika Trampa, kome se ovog puta spočitava prevelika ljubaznost prema ruskom lideru.

“Tramp je sa velikom zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć”, izjavio je u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi novinska agencija Interfak.

I sam Tramp je sa oduševljenjem govorio o ruskoj pomoći posle telefonskog razgovora sa Putinom. Američki zvaničnik u Vašingtonu potvrdio je da je pošiljka direktan rezultat Trampovog telefonskog razgovora s Putinom. Zvaničnik je rekao da je avion prevezao 60 tona ventilatora, maski, respiratora i drugih stvari.

Avion u organizaciji ruskog Ministarstva odbrane poleteo je u sredu ujutru sa aerodroma nedaleko od Moskve i posle 8.000 kilometara dugog puta prizemljio se u Njujorku, gradu koji je najviše pomogođen epidemijom korona virusa u SAD.

Izvor: NBC News Foto: Printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top