BRATSKA LJUBAV U DOBA KORONE: Episkop Dimitrije uputio pismo podrške obolelim franjevcima u Međugorju

Njegovo preosveštenstvo Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, zajedno sa sveštenstvom i monaštvom, a u ime svih eparhiota Eparhije, uputio je pismo podrške i saosjećanja Župnom uredu Svetog Jakova u Međugorju, a nakon saznanja da su članovi ove obitelji, kao i pojedini štićenici Majčinog sela, oboljeli usljed pandemije bolesti „Covid-2019″, kao i da su od infekcije virusom „SARS-CoV-2″ ugroženi i Čitluk i Brotnjo.

U pomenutom pismu Episkopa Dimitrija kaže se:

“Draga braćo i sestre, vijest koju sa pažnjom slušamo ovih dana da se korona virus proširio na neke od vas, a gotovo sve stavio u karantin, duboko nas je rastužila i zabrinula. Izražavamo najdublje saosjećanje sa oboljelim sestrama i braćom. Naše želje pretačemo u usrdnu molitvu Sinu Božijem Ljekaru i Iscjelitelju da bude milostiv. Molimo se da pruži Svoju ruku punu iscjeljenja i lijeka te podari zdravlje oboljelim, zaustavi dalje širenje virusa a sve da nadahne trpljenjem, istrajnošću i nadom. Posebno molitveno vapijemo da sačuva djecu, štićenike Majčinog sela, sve zaposlenike i njihove porodice. Na vašu župu, Čitluk i čitavo Brotnjo prizivamo milost i pokrov Presvete Bogorodice brze pomoćnice i sigurne zastupnice.

Na ove riječi Episkopa Dimitrija, riječima zahvalnosti, u ime franjevačkog bratstva u Međugorju, odgovorio je župnik fra Marinko Šakota, između ostalog pišući:

“Od srca Vam hvala na Vašoj bratskoj brizi i ljubavi! Jako ste nas dirnuli ovim pismom podrške!…Primite iskrenu zahvalu i bratske pozdrave iz našeg franjevačkog bratstva u Međugorju!

Tekst: Preokret Foto: Eparhija zahumsko-hercegovačka

1 thought on “BRATSKA LJUBAV U DOBA KORONE: Episkop Dimitrije uputio pismo podrške obolelim franjevcima u Međugorju”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top