BRITANSKI PREMIJER U TEŠKOM STANJU: Boris Džonson hitno prebačen u intenzivnu negu!

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (55) prebačen je na intenzivnu njegu u bolnicu nakon što su mu se simptomi koronavirusa “pogoršali”, saopštio je njegov kabinet.

Portparol je rekao da je premešten po savetu svog lekarskog tima i da mu je pružena “odlična nega”. “Gospodin Džonson zatražio je od ministra spoljnih poslova Dominika Raba da ga zamenjuje “tamo gde je to potrebno”, dodao je portparol.

Premijer je primljen u londonsku bolnicu sa “trajnim simptomima” u nedelju uveče.

Kraljica je obaveštena o zdravlju g. Džonsona, prenosi Bakingemska palača.

Politički dopisnik BBC-ja Kris Mejson rekao je da je premijeru dat kiseonik kasno u ponedeljak popodne, pre nego što je odveden na intenzivnu njegu.

“Tokom današnjeg popodneva (ponedeljak) stanje premijera se pogoršalo i, po savetu njegovog lekarskog tima, premešten je na odeljenje intenzivne nege u bolnici.”

“Sve misli zemlje su sa premijerom i njegovom porodicom tokom ovog neverovatno teškog vremena,” izjavio je ministar spoljnih poslova Rab.

Boris Džonson je prvobitno odveden u bolnicu na rutinske testove nakon što je testiran pozitivno na koronavirus pre 10 dana. Njegovi simptomi su uključivali visoku temperaturu i kašalj.

Ranije danas tvitnuo je da je u dobrom raspoloženju.

Prvobitno je rečeno da je još uvek pri svesti, ali njegovo stanje se pogoršalo tokom popodneva. Premešten je na intenzivnu njegu kao predostrožnost u slučaju da mu treba respirator.

Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u Velikoj Britaniji dostigao je 5.373 – a za samo jedan dan umrlo je 439 ljudi.

Izvor: BBC Foto: Youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top