MOCTOBI XERCEGOVINE 2020 [Poziv na učešće]

Hercegovina je prostor biodiverziteta, bogatih kulturnih riznica i mnoštva još neistraženih i neispričanih priča. Raznolikosti i srodnosti kojima se ova historijska regija ima pohvaliti velikim dijelom su još uvijek neprisutne i nedostupne u našem medijskom prostoru.

OKC Abrašević i AbrašRadio u saradnji s portalom Direkt odlučili su stoga otvoriti medijsko-edukacijsku platformu posvećenu upravo svemu navedenom.

Uz podršku BHRI, namjera je realizirati projekt pod nazivom ‘Mostovi Hercegovine’ čiji će se program baviti mnoštvom hercegovačkih identiteta, geografskim specifičnostima, kulturnim zanimljivostima, te neispričanim pričama zajedničkog nam prostora.

Aktivnosti s učesnicima podijeljene su u nekoliko etapa. Prvi ciklus bit će posvećen razgovorima, predavanjima i učenju o specifičnostima hercegovačkog podneblja, a zainteresirani učesnici iz gradova Hercegovine imat će potom priliku zajedno s mentorima projekta ‘Mostovi Hercegovine’ u nizu susreta, raditi na istraživanju i proizvodnji priča, a koje će potom iznijeti u javnost kroz medije radija, teksta, fotografije, videa i slično.

Pozivamo sve zainteresirane za ovu temu, bez obzira na prethodno iskustvo s medijskom produkcijom, da nam se pridruže u ovom procesu i pomognu nam otkriti neispričanu Hercegovinu.

VAŽNO: zbog okolnosti sve aktivnosti obavljat ćemo iz sigurnosti online prostora: zoom sastanci s mentorima, razgovori o temama i idejama, praktični rad na sadržaju.

Online info sesija o projektu bit će održana u petak, 10. 4. 2020. u 17 h na platformi Zoom.

Pratite AbrašRadio facebook stranicu za daljnje informacije.

Broj učesnika je ograničen. Svoje podatke i CV možete poslati na: info@okabrasevic.org

Preokret, Foto: www.unescobih.mcp.gov.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top