MUZIKA ZA NADU: Kako je Bočeli za Uskrs pjevao u praznom milanskom Duomu (VIDEO)

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bočeli, dirnuo je obožavatelje nastupom na uskrsnom koncertu u praznoj milanskoj katedrali, slavnom Duomu, u kojem nije bilo nikoga zbog pandemije koronavirusa.

Koncert koji je prenošen na internetu trebao je biti, kako stoji u najavi, simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa.

Bocellija je pratio jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno su izveli djela sakralne glazbe.

U pola sata koncerta nazvanog “Muzika za nadu“, milijuni gledatelja mogli su uživo na Bocellijevom Youtube kanalu poslušati “Ave Maria”, “Sancta Maria” i “Domine Deus”, a ispred katedrale izveo je “Amazing Grace”.

“Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju”, rekao je slavni tenor.

Italija ima gotovo dvadeset tisuća mrtvih od koronavirusa, i druga je na svijetu po broju umrlih nakon SAD-a.

“Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta”, rekao je ranije gradonačelnik Đusepe Sala.

Dok je Bočeli pjevao, gledatelji su mogli na ekranima vidjeti opustjele ulice Milana, Venecije, Pariza, Londona i Njujorka.

Izvor: N1 Foto: Youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top