MUSLIMANI UZ SVEŠTENIKE SPC: Crnogorski poslanik se u džamiji pomolio za vladiku Joanikija

“Molim svoju braću Muslimane da se danas u svim džamijama i svojim domovima pomole za mir, međuverski i međunacionalni sklad, za svu braću svih vera i nacija, a posebno za vladiku Joanikija koji je nepravedno, politički motivisano uhapšen i utamničen”, napisao je na svom Fejsbuk profilu, Dženan Kolić, poslanik Demokratske Crne Gore.

Poslanik Demokrata Dženan Kolić, saopštio je da se jutros, pre svitanja, ispred Sahat Kule u Podgorici pomolio za mir, episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sav pravoslavni narod u Crnoj Gori.

VLADIKA JOANIKIJE PUŠTEN IZ PRITVORA: Vlast nije pokazala dovoljno pameti, ali nemojte ih zvati “ustašama”, sramota je

“Molim svoju braću Muslimane da se danas u svim džamijama i svojim domovima pomole za mir, međuverski i međunacionalni sklad, za svu braću svih vera i nacija, a posebno za vladiku Joanikija koji je nepravedno, politički motivisano uhapšen i utamničen”, saopštio je Kolić.

Rekao je da zvezda vodilja u Crnoj Gori mora da bude ljubav, sloga i zajedništvo.

“Mi smo braća, a brat ugroženom bratu mora priskočiti u pomoć i pomoliti se za njega, za njegovo zdravlje i spas. Niti jedan čovek ne sme slušati, a naročito ne poslušati glasove koji pozivaju na nasilje, bratomržnju i ratove, a koji dolaze od ljudi zarobljenih u prošlosti. To nije budućnost naših porodica, naše zemlje i naše djece”, kaže se u saopštenju.

“Neki danas u ostvarivanju svojih ciljeva ne zaziru od prolivanja bratske krvi, suza majki i sestri, leleka naših očeva. Takve moramo prezreti i sabrati se ljubavlju, poštovanju i uvažavanju jedni drugih. Ni jedna vera ne poziva na mržnju, a oni koji pozivaju na ratove i nemire, ne pozivaju u ime vere, u ime slobode i u ime ljubavi”.

“Ovih dana hapsi se velikodostojnik Crkve u kojoj se Bogu mole moje kolege, prijatelji, komšije. Moj drugovi iz đačkih i saborci iz poslaničkih klupa, moja braća sa kojima delim i sreću i tugu. Sa kojima proslavljam najlepše trenutke života, ali se i savetujem kada je teško. Njihova vera i njihova Crkva je napadnuta. Moja je obaveza, a kako me je učio i moj otac Hazo, da uvijek pomognem ugroženom”, kazao je Kolić.

Kolić se je jutros kako kaže pomolio za ispravljanje nepravdi koje se nanose “našoj braći”.

“I završavam na kraju poučnom pričom: Kada je Omer došao u Jerusalim, ne u tenku ili avionu već na kamili, patrijarh Sofronije mu je poželio dobrodošlicu i predao ključeve grada zatim ga pozvao da se pomoli u bazilici.

Omer je na to odgovorio: “Ako se ja budem molio tu, muslimani će htjeti da se mole, oduzet će vam crkvu, a ja želim da ostane vaša.” Umjesto toga Omer se pomolio u blizini crkve.

Braćo, pomolimo se ispred svojih svetinja za spas svakog čovjeka na zemlji. Ne gledajmo razlike i širimo ljubav. Jer nema te nepravde koja će pobijediti ljubav”, zaključio je Kolić.

Izvor: Nova.rs Foto: Facebook/Dženan Kolić

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top