NE DAM KUĆU! “Zbog izgradnje gasovoda za kuću i dva objekta daju mi 30.000€, neću pristati na pretnje!

Dragiša Milošević iz sela Troponja pored Svilajnca mogao bi da ostane bez kuće, odnosno da ona bude srušena zbog izgradnje Turskog toka. Milošević kaže da je iznos obeštećenja koji je dobio od firme “Gastrans” daleko niži od vrednosti kuće. Dva pomoćna objekta i kuća moraju biti uklonjeni jer se nalaze na udaljenosti od manjoj 100 metara od magistrale gasovoda.

Dragiši Miloševiću je ranije deo voćnjaka morao biti posečen zbog gradnje gasovoda. Ali, na to je pristao u potpunosti nakon što se sa firmom “Gastrans” koja izvodi radove na gradnji gasovoda Turski tok, dogovorio o obeštećenju.

Međutim, sada je na red došla i kuća, a Milošević kaže da je ponuda ovoga puta veoma mala.

“Rekli su mi da treba da se ukloni pošto je javni interes i da moraju da se poruše svi objekti udaljeni do 100 metara od gasovoda. Pitao sam zašto to mora da se uradi, i rekli su mi da je to zbog moje bezbednosti. Uložio sam prigovor, jer smatram da ako neko brine za moju bezbednost, kako će to da učine kada pored gasovoda moram da brinem o voćnjaku i livadi. Ko će onda da mi garantuje bezbednost”, kaže Milošević za N1.

Prema rečima Miloševića, “Gastrans” je praktično njega doveo pred svršen čin, jer su mu rekli da je iznos koji mu je ponuđen za tri objekta, a to je oko 30.000 evra, poslednja ponuda, i da će krenuti sa rušenjem. Ali, kako kaže, nije hteo da je prihvati.

“Za mene je to delovala kao pretnja. Nisam ništa potpisao. Valjda će ponovo da me pozovu na razgovor, pa ćemo videti šta će biti”, rekao je Milošević.

Od “Gastransa” nismo dobili nikakav odgovor i pored nekoliko pokušaja telefonskih poziva i poslatih pitanja. U Sporazumu o naknadi koji je dostavljen Miloševiću, piše da “nepokretnost mora biti ekspropisana zbog ustanovljavanja službenog prolaza”.

“Gastrans” je preimenovano ime preduzeća “Južni tok Srbija”, koje je trebalo da gradi gasovod od Rusije do Srbije i Italije. Sada je zaduženo za gradnju gasovoda od bugarske do mađarske granice, u okviru Turskog toka.

Izvor/Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top