HEPIEND: Kinez otet s dve godine našao roditelje 32 godine kasnije

Kinez koji je bio otet kad je imao dve godine, 32 godine kasnije je uz pomoć policije pronašao svoje biološke roditelje.

Mao Jin je 1988. imao dve godine kada je otet pred hotelom u gradu Ksian, u centralnoj Kini, saopštila je lokalna policija.

Dečak je prodat jednom paru bez dece u susednoj pokrajini Sečuan koji ga je odgojio kao vlastitog sina.

U ponedeljak je mladić (34) konačno sreo svoje biološke roditelje.

Njegova majka Li Jingzi je na državnoj televiziji CCTV ispričala da je nakon nestanka sina napustila radno mesto i bezuspešno podelila više od 100.000 obaveštenja o otmici.

U aprilu je policija dobila dojavu da je jedan muškarac u Sečuanu tokom 1980-ih kupio dete. Tehnikom prepoznavanja lica kompjuterski ostarele fotografije malog Mao Jina, njegova fotografija je upoređena s nacionalnom bazom podataka fotografija ličnih dokumenata kako bi se pronašle najsličnije osobe.

Ušli su u trag Mao Jinu u Sečuanu gde vodi trgovinu za unutrašnje uređenje. DNK testom je potrđeno da je on oteto dete. Odrastao je ne znajući da je bio otet i sada više ne želi da napusti biološke roditelje s kojima želi da živi.

Poslednjih deset godina kineska policija je pomogla da 6.300 otete dece pronađu biološke roditelje pomoću DNK testova, prenosi zvanična novinska agencija Nova Kina.

Otmice dece su bile česte tokom 1980. kada se sprovodila politika jednog deteta po porodici i kada je porasla potražanja za muškom decom.

Izvor: N1 Foto: STR/AFP

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top