KOMŠIĆ: Drska i bezobrazna poruka Čovića i Dodika o neodržavanju izbora

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i lider DF-a, kazao je da su prijedlozi Milorada Dodika i Dragana Čovića o neodržavanju izbora, zapravo prijetnje suspenziji demokratije u BiH. Komšić tvrdi da je to udar na institucije države.

“Dodikove i Čovićeve prijetnje suspendiranjem demokratije, odnosno prijetnje neodržavanjem izbora samo zbog toga što SNSD i HDZ ne mogu upravljati izbornim procesom, predstavljaju udar na institucije države”, rekao je Komšić u reagovanju.

“Poruka da će izbora biti tek ukoliko o njihovim rezultatima budu odlučivali samo njih dvojica, drska je i bezobrazna”, zaključio je Komšić.

Podsjećamo, Milorad Dodik je na pres-konferenciji kazao da SNSD i HDZ nemaju problema sa izborima, niti sa rezultatima, ali da oni moraju biti u legitimnoj i legalnoj atmosferi.

“Špekulacije kažu da se pravi politički ovisna CIK, imaju za cilj kreiranje izbornih rezultata. Mi smo kao politički faktori svjesni toga i odbacujemo da to bude špekulatinvnog karaktera i smatramo da se treba provesti potpuna ustavnost. Vjerujem da će Sud poništiti izbor članova CIK-a, tada bi se mogla osloboditi sredstva za održavanja izbora”, kazao je Dodik.

Izvor/Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top