POLETELA AIR SERBIA: Putnici ogorčeni zbog problema sa kašnjenjem letova i refundacijom karata

Prvi put nakon ukidanja vanrednog stanja, kompanija Er Srbija obnovila je komercijalne letove, tako su sa beogradskog aeodroma “Nikola Tesla” poleteli avioni za Cirih i Frankfurt. U Er Srbiji kažu da će uskoro normalizovati rad, a putnike uveravaju da će probleme ubrzo rešiti.

Sa beogradskog aerodroma jutros su odleteli putnički avioni kompanije Er Srbija, ali su ostali problemi putnika koji se već danima žale na naprasno otkazivanje letova, probleme sa refundacijom novca, ali i na to da su ostali uskraćeni za odgovore nadležnih službi ove kompanije.

“Čudo bi bilo kad bi se novac koji mi dugujete konačno pojavio na mom računu”.

“Kako vas nije sramota? Pustite kartu u prodaji za let Hanover – uzmete novac i otkažete let za jedan sat. Treći put već tako. Sramota”.

“Zašto je problem da odgovorite na poruke oko povraćaja novca za otkazane letove, preko mesec dana čekamo da nam vratite novac”.

AVIONI KONAČNO POLETELI: Problemi ostali na zemlji

To su pisali nezadovoljni putnici, a iz Er Srbije poručuju: “Molimo Vas za razumevanje da zbog nastale situacije imamo uvećan broj poziva i poruka, pa Vas molimo za strpljenje”.

Istu poruku za putnike ima i ministarka Zorana Mihajlović, koja je stala u odbranu nacionalne avio kompanije.

“Ja verujem da nikom nije lako, sve razumem i sve će doći na svoje mesto, samo moramo da znamo u kojoj se atmosferi nalazimo i gde živimo. To je poslovna politika Er Srbije, pustićemo ih da u ovom periodu koji im dolazi, kao i sve druge svetske kompanije, od najvećih do najmanjih, razmišljaju i gledaju na koji način i kako će se ophoditi prema svojim putnicima. Ali da je to lako – nije lako u ovoj situaciji. Ceo svet, bilo koja kompanija od Lufthanze do drugih, koje danas dobijaju milijarde i milijarde evra od svojih država kao pomoć… Da li su vratile ili refundirale novac? Nisu još uvek”, rekla je Mihajlović, dokazujući tako da je loše informisana. Ili da jednostavno ne govori istinu.

CEO SVET U PROBLEMU: Ministarka Zorana MIhajlović pravda nacionalnu kompaniju

Direktor Er Srbije Dankan Nejsmit uverava putnike da će ova kompanija učiniti sve da se stvari uskoro vrate u normalu.

“Raspored letenja pravimo u skladu sa potražnjom i restrikcijama, moramo biti fleksibilni i imamo fleksibilno bukiranje za naše putnike. Dajemo putnicima mogućnost da rebukiraju svoje karte do decembra 2021. godine uz naknadu od 10 odsto. U skladu smo sa svim regulativama i svakako ulažemo najveće moguće napore da sve ovo ispratimo kako treba”, rekao je Nejsmit.

I dok deo nezadovoljnih putnika danima čeka odgovore i novčanu refundaciju od otkazanih letova, Er Srbija sada čeka pomoć države koju je danas najavila ministarka saobraćaja.

“Još uvek nismo napravili sve dogovore da bi oni bili potpuno javni. U prethodnih mesec dana razmišljamo o svemu, gledamo i šta drugi rade, gledamo trenutno stanje Er Srbije, gledamo trenutno stanje budžeta i gledamo kako da omogućimo da svakako Er Srbija ima uslove. Ne mogu konkretno da vam kažem biće to i to, ali razmišljamo o svim varijantama i svim opcijama”, kaže Mihajlović.

Prema navodima evropskih centara za zaštitu potrošača, određene avio kompanije od početka krize odbijaju da vrate novac klijentima, a procenjuje se da su avio-kompanije širom sveta u ovom trenutku putnicima dužne 32,3 milijarde evra refundacija.

Izvor/Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top