U NOĆI RAMAZANA: Porodica novinara Kašogija oprostila ubicama

Porodica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija saopštila je da oprašta njegovim ubicama.

“U ovoj blagoslovljenoj noći blagoslovenog meseca se sećamo Božje izreke da je nagradu kod Alaha zaslužio onaj ko oprosti i sklopi pomirenje”, poručio je na Tviteru Kašogijev sin Salah.

On je dodao da sinovi ubijenog novinara zato opraštaju ubicama kako bi zaslužili nagradu kod Gospodara.

Novinar “Vašington posta” Džamal Kašogi ubijen je u kompleksu saudijskog konzulata u Istanbulu 2. oktobra 2018. godine, u koji je tog dana otišao na zakazani sastanak radi izdavanja potrebnih ličnih dokumenata za venčanje.

Posle višednevnog negiranja, vlasti Saudijske Arabije su priznale da je Kašogi ubijen, a naknadno je sud u Saudijskoj Arabiji izrekao smrtne kazne petorici optuženih.

Još trojica optuženih dobili su zatvorske kazne ukupnog trajanja od 24 godine. Bliski saradnici princa Bin Salmana su oslobođeni svih optužbi.

Komesarijat za ljudska prava Ujedinjenih nacija (OHCHR) je u izveštaju na 101 stranici tvrdi da je Kašogijevo ubistvo čin koji je Saudijska Arabija izvela s predumišljajem.

U izveštaju se navodi da postoje valjani dokazi o neophodnosti sprovođenja istrage o umešanosti najviših saudijskih zvaničnika u to ubistvo, uključujući i princa Bin Salmana.

Izvor: N1 Foto: Youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top