BRAVO, MAJSTORE! Bosanski teniser nagradu od milion dinara dao za lečenje srpske devojčice (VIDEO)

Bosanski teniser Damir Džumhur juče je pobedio na egzibicionom turniru SK Soccer Kup u Beogradu, savladavši u finalu srpskog igrača Filipa Krajinovića rezultatom 4:3(7-5), 4:3(7-5).

Kada je posle meča i ceremonije proglašenja pobednika upitan kome će pokloniti ček od milion dinara, koliko je iznosio nagradni fond, on je izjavio:

Mislim da ste svi ovde čuli za priču o maloj Sofiji i za njen prvi korak. Za mene je to malo emotivno pošto poznajem njenog oca, tako da sam siguran da će otići u prave ruke, rekao je veliki čovek i sportista Damir Džumhur a sa poslednjim rečima u njegovum očima pojavile su se suze.

Za one koji ne znaju, Sofija Markuljević je rođena 25. maja prošle godine, u Beogradu, kao zdrava beba. Tokom drugog meseca života, nastaju komplikacije. Sofija potpuno prestaje da pomera ruke!

Utvrđeno je da Sofija boluje od izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti – spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Djeca sa ovom dijagnozom žive najduže do dve godine starosti, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su: hodanje, gutanje, disanje

07.08.2019. – slika sa Sofijinog krstenja Kada ocekujete dete, prva misao vam je svakako "samo neka je zivo i zdravo"….

Posted by Za Sofijin prvi korak on Thursday, March 26, 2020

Sofija prima terapiju koja je dostupna u Srbiji. Zahvaljujući toj terapiji, Sofija je danas živa, ali sa svojih 11 mjeseci ne može da sedi, puza, drži glavicu, pomjera noge, te ono što je najgore, dok leži na stomaku, ne može da se pomjera i oslobađa disajne puteve.

Jedina šansa za malu Sofiju je hitno lečenje u inostranstvu. Radi se o trenutno najskupljem leku na svijetu, odnosno genetskoj terapiji koja se primenjuje jednokratno i košta 2,1 milion dolara. Roditelji se nadaju da će uz pomoć svih ljudi dobre volje i velikog srca, uspeti da prikupe novčana sredstva za liječenje kako bi Sofija dobila šansu da odrasta kao zdrava i srećna djevojčica.

Stefan Markuljević, otac devojčice, rođeni Banjalučanin, kondicioni je trener odbojkaške reprezentacije Srbije, te su se njegove koleginice i kolege, poznati sportisti, masovno uključili u akciju „Za Sofijin prvi korak“.

BUDITE HUMANI, POMOZITE SOFIJI: Fondacija Aleksandra Šapića se uključila u akciju

S obzirom da se roditelji trenutno nalaze u teškoj situaciji i da nisu u mogućnosti da sami finansiraju liječenje svoje kćerke, zamolili su sve dobre i humane ljude da im pomognu.

Izvor/Foto/Video: Sport Klub/Meridian Sport

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top