RASTU TENZIJE: Ana Brnabić pozvala Srbe da ne letuju u Crnoj Gori

Nakon što se Srbija nije našla na listi država s kojim će Crna Gora 1. juna otvoriti granicu, premijerka Ana Brnabić pozvala je stanovnike Srbije da ne letuju u Crnoj Gori.

“Ovakav odnos crnogorskog predsjednika vlade poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da, ako negdje moraju otići, ne idu tamo gdje su građani Srbije nepoželjni”, rekla je Brnabić ističući da vlada te zemlje neće uvoditi recipročne mjere prema građanima Crne Gore, ali će sprečiti, još snažnije i još oštrije, ulazak crnogorskih kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore, koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali građane Srbije”, rekla je Brnabić.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić za “Blic” je ustvrdio kako jepotez crnogorskih vlasti da zatvore granicu za državljane Srbije “smešan i besmislen čin” te ocijenio kako Crna Gora tim potezom sama sebi nanosi štetu.

Dačić je upitao koje će onda turiste imati te dodao kako je crnogorska vlast ovom odlukom poslala poruku gdje trebaju ići srbijanski građani kao turisti i gdje će ostaviti svoje novce.

Izvor: Klix.ba Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top