ŠTA SVE NISTE VIDELI U “LAST DANCE”: Džordan kao konobar služio Patrika Juinga, odbio nevjerovatnu ponudu Knicksa…

Dokumentarac “The Last Dance” koji je emitovan u deset epizoda po sat vremena otkrio je mnoge zanimljive stvari o Michaelu Jordanu.

Gledatelji su mogli saznati brojne zanimljive detalje o životu i karijeri najvećeg košarkaša u historiji, no čak i u desetosatnom serijalu nisu stale sve zanimljivosti.

Neke od njih je otkrio režiser “The Last Dancea” Jason Hehir gostujući u podcastu “Pushin’ Thru”.

Hehir je objasnio kako su mnoge priče snimljene, no morale su biti izbačene kako bi sve stalo u deset epizoda.

“Još dok je bio srednjoškolac Jordan je bio u kampusu zajedno sa Patrickom Ewingom i Lenom Biasom. Michael ih je sve pobijedio, a treneri su molili Jordana da ostane još jednu sedmicu. No, njegovi roditelji nisu imali novca da mu plate dodatnih sedam dana. On ih je molio da ostane i na kraju je rekao da će raditi kao konobar kako bi platio kampus. Michael je bio MVP druge sedmice kampusa. Bio je konobar svojim rivalima, posluživao im je voće i sir, a onda ih pobjeđivao na terenu”, kaže Hehir.

Jordan je devedesetih godina prošlog stoljeća bio nerješiva enigma za sve protivnike, a jedni od najljućih rivala su mu bili New York Knicksi.

Jordan, koji je zarađivao manje od četiri miliona dolara godišnje, je 1996. godine dobio “ponudu koja se ne odbija” od Knicksa.

“Knicksi su mu ponudili 25 miliona dolara godišnje, što je predstavljalo povišicu od 653 posto. On je ponudu odbio, a Chicago mu je iduće godine dao platu od 33 miliona godišnje”, navodi Hehir.

Kad je pričao o ponudi Knicksa Hehir je dodao i anegdotu sa tadašnjim trenerom njujorške ekipe Patom Rileyjem.

“Riley se odmarao u luksuznom hotelu na Havajima, a onda mu je osoblje reklo da će morati napustiti predsjednički apartman, ali da imaju druge sobe koje su također odlične. Riley je prihvatio odluku ne slutivši o čemu se radi. Kada je otišao na bazen vidio je Jordana koji mu je mahao iz apartmana iz kojeg je upravo bio izbačen”, rekao je Hehir.

Riley, koji je gostovao u “The Last Danceu”, je ispričao ovu priču no i ona na kraju nije uvrštena u dokumentarac.

Izvor: Klix.ba Foto: Youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top