VARDA: Evroliga je običan bankomat moćnika, najbolja košarkaška ekipa je dobila jedan veliki srednji prst!

Nekadašnji reprezentativac BiH i košarkaš Partizana Ratko Varda oštro je osudio odluku Evrolige da poništi postojeću sezonu i u narednoj omogući istim timovima da se takmičenje u elitnom takmičenju.

Takva odluka ostavila je bez šanse Partizan da se vrati u elitu.

Crno-beli su imali veliku priliku da se kroz ABA ligu ili Evrokup domognu Evrolige (u oba takmičenja bili najbolji do prekida), ali će na jesen morati ponovo u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.

“Možda će sad nekim ljudima biti jasno da je FIBA Federacija košarke, a ULEB privatni bankomat moćnika. Najbolja ekipa u ABA i ULEB kupu ne dobija apsolutno ništa osim jednog velikog srednjeg prsta. Iako je bio glavni kandidat za osvajanje i ABA i Evokupa. U Evroligi ima mesta za tim koji nikad nije osvojio nijedan trofej i koji postoji par godina”, napisao je Varda na svom Instagramu i dodao:

“I možda ću opet biti ‘onaj bivši košarkaš’ koji lupa gluposti jer mu je dosadno, ali ABA liga je cirkus, koji ne donosi apsolutno ništa, zbog kojeg domaća košarka ide u provaliju. Svaki sportista i svaka sportska ekipa bi trebalo da budu nagrađeni jer su bili najbolji te godine. Sad ćemo videti da li će MZT ili Borac Čačak ući u ABA ligu ili će i to da se poništi. Cirkus”, napisao je Varda na Instagramu.

Podsjećamo, rukovodstvo Evrolige donijelo je odluku o otkazivanju sezone 2019/2020 u svim takmičenjima pod svojim okriljem zbog globalne pandemije korona virusa.

Odlukom Izvršnog odbora dioničara komercijalne imovine Evroliga (ECA) završena je sezona u Evroligi, Evrokupu i omladinskoj Evroligi. Iz ECA-a su naglasili da niti u jednom takmičenju neće biti proglašen šampion.

Sezona u Evroligi prekinuta je u martu nakon što je bilo odigrano 28 kola. U tom trenutku lider je bio Anadolu Efes Istanbul, a slijedili su ga Real Madrid, Barcelona, CSKA Moskva i Maccabi. Svi spomenuti timovi su šest kola prije kraja bili osigurali plasman u Top 8 fazu takmičenja.

Izvor:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top