KO JE POLITIČAR PEDOFIL? Igor Jurić tri sata davao iskaz, oglasilo se i tužilaštvo

Nakon što je Više javno tužilaštvo pre tri dana saopštilo da je formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića da, povodom navoda koje je izneo u medijima, iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog tužilaštva a u vezi s političarom pedofilom, on je danas pozvan da da iskaz.

On je u Palatu pravde u Beogradu danas ušao nešto pre 12 časova, a tačno u podne započeo je davanje iskaza koje je trajalo čitava tri sata.

Sva saznanja koja smo imali, predali smo Tužilaštvu – rekao je Jurić po izlasku iz Palate pravde posle tročasovnog davanja iskaza. On je dodao da sad ne sme ništa više da kaže jer bi počinio krivično delo, te da je sada najvažnije zaštititi dete.

Jurić je iskaz davao bez prisustva javnosti, jer je u toku pretkrivični postupak. U Palati pravde je bio sa advokatom Majom Atanacković nešto pre 12 sati i nije hteo da daje izjave pre razgovora sa tužiocem.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da se na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave od osnivača fondacije “Tijana Jurić”, Igora Jurića, nije došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet osobe za koju je on tvrdio da je pedofil.

“Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Igorom Jurićem, nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela Obljuba nad detetom iz Člana 180. Krivičnog zakonika, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja krivičnog dela imalo trinaest godina“, navelo je Više tužilaštvo. 

Zbog toga javno tužilaštvo za sada nema dovoljno informacija za pokretanje pretkrivičnog postupka, a o daljem postupanju i radnjama će blagovremeno obavestiti javnost. 

Jurić je više puta u medijima tvrdio da ima ima saznanja o političaru pedofilu, čiji će identitet, kako je govorio, otkriti kada prikupi dovoljno dokaza.

Izvor: N1/Kurir Foto: PS

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top