KRAJ LJUBAVI VUČIĆA I DAČIĆA? “Hoćete SPS koji će da ode u opoziciju? Nema problema”

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će podneti ostavku na mesto predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) ako stranka ne uveća broj glasova osvojenih na prethodnim parlamentarnim izborima, kada je osvojila preko 10,9 odsto glasova birača.

On je u emisiji na TV Prva rekao da će osoba koja dodje na njegovo mesto u slučaju njegove eventualne ostavke “sigurno menjati orijentaciju i sigurno neće nastaviti svoj put”, odnosno koaliciju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS).

Oni koji glasaju za SPS moraju da znaju da SNS nema obavezu da SPS uzme u vladajuću koaliciju (koja bi se formirala nakon predstojećih izbora)“, rekao je Dačić.

On je u nastavku emisije rekao voditeljki Mariji Savić Stamenić da ona želi da kaže da “SPS jedva čeka da SNS padne sa vlasti”, kao i da ju je neko “pripremao” za razgovor koji su vodili.

Na pitanje novinarke da li se on protivio Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju dok je bio u vladajućoj koaliciji sa Demokratskom strankom, Dačić je rekao da je u emisiju došao da razgovara o sadašnjoj situaciji i “svojim uspesim”.

Dodao je i da su pitanja koja mu je postavila, koja su se ticala potpisivanja tog sporazuma i perioda pre 2012. godine, kada je SPS po prvi put formirao vlast sa SNS-om, “aktuelna” samo predsedniku Srbije i lideru SNS-a Aleksandru Vučiću.

Hoćete SPS koji će da ode u opoziciju? Nema problema. Hoćete ja sada da pričam šta je meni neko obećao pa nije ispunio? A samo tako nastavite da radite i dobićete SPS u opoziciju”, kazao je Dačić.

Izvor: Agencije Foto: OSCE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top