ALEKSANDAR VUČIĆ: I Njemačka je gubila teritorije na kojima su živjeli Nijemci

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da prema Ustavu Srbije o pitanju Kosova mora biti organizovan referendum, jer kako je obrazložio, riječ je o promjeni ustavno-pravnog statusa Srbije.

“Da li na referendumu, ko i šta zastupa, može da prođe neko kompromisno rješenje, ja u to ne vjerujem. Da li sam zbog toga srećan – možda mi to olakašava poziciju. Ali da sam najsrećniji – nisam, jer do te situacije neće doći”, kazao je Vučić tokom gostovanja na televiziji B92.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, Vučić je naglasio da će “situacija biti teška”, ali da ljudi “ne treba brinu jer će se boriti kao lavovi”.

Vučić se osvrnuo na istoriju Njemačke i rekao da je gubila neke teritorije na kojima danas više ne žive Njemci, ali da su zbog “odgovornog ponašanja” postali “najsnažniji narod Evrope”.

Naglasio je da je ponosan što je “jedini predsjednik Srbije” koji nikoga nije isporučio Međunarodnom sudu pravde.

Govoreći o navodima da je “sa Zapada i Istoka” dobijao zahtjeve da formira tehničku vladu sa opozicijom, Vučić je rekao da to stav dijela “dubokih država” i dodao da je ponosan što se danas Vlada Srbija ne sastavlja u ambasadama, kako je po njegovoj ocjeni to bilo 2008. godine.

Istakao je da neće da učestvuje u predaji vlasti opoziciji bez izbora ili “zato što to strani faktori misle”.

Izvor: B92, Foto: Preokret

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top