NOVAK ĐOKOVIĆ pozitivan na COVID-19

Srbijanski teniser Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, javili su srbijanski mediji. Đoković je igrao na teniskom turniru Adria Tour u Zadru, a potvrdio je kako je zaražena i njegova supruga Jelena.U nedjelju je bugarski teniser Grigor Dimitrov objavio putem društvenih mreža kako je zaražen koronavirusom i zbog toga je otkazano finale humanitarnog teniskog turnira Adria Tour u Zadru.

Đoković se oglasio saopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera.

Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period.

U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.

Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje.

Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati.

Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro.

Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana”, poručio je Novak.

Dan kasnije potvrđeno je kako su koronavirusom zaraženi i Borna Ćorić, kao i kondicioni treneri Đokovića i Dimitrova. U ponedjeljak je objavljeno kako je zaražen i Viktor Troicki, ali on nije igrao u Zadru.

Adria Tour trebao se nastaviti u Banjoj Luci 3. i 4. jula, ali je on sada otkazan, baš kao i egzibicioni meč Damir Džumhura i Đokovića u Sarajevu. Naš najbolji teniser nije putovao u Zadar, a jučer je njegov nalaz na koronavirus bio negativan.

Izvor: Klix.ba, Foto: Preokret

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top