JEDAN OD OSNIVAČA HDZ-a: Hrvatska treba napasti BiH i pripojiti Neum

Hrvoje Hitrec u tekstu “Opet Zagreb izgleda tužno” objavljenom na radikalno desnom portal Projekt Velebit tvrdi kako Pelješki most nije trebalo graditi, već da je Neum trebalo integrirati u Hrvatsku. Pri tome tvrdi kako bi “Putin to riješio za jedno popodne”, aludirajući pritom na Putinovo pripajanje Ukrajine, odnosno zauzimanje Krimskog poluotoka od strane ruskih snaga 2014. godine.

“Putin bi to riješio za jedno popodne”

“Opet Zagreb izgleda tužno, iz drugih razloga, kažu da novaca za saniranje šteta treba koliko i za dvadeset i dva Pelješka mosta. Vjerojatno, ali kog će nam vraga toliko peljeških mostova, pa i ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom. Je li se mogla izbjeći njegova gradnja? Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrirati. Putin bi to riješio za jedno popodne”, piše Hitrec.

U ostatku kolumne Hitrec, poznat kao autor popularnih Smogovaca, bavi se potresom u Zagrebu, književnicima u Srbiji i Hrvatskoj, zločinima nad Hrvatima u BiH tijekom prošlog rata i još ponekom temom. 

Inače, Hitrec je bio jedan od osnivača HDZ-a i sudjelovao je na osnivačkoj skupštini u baraci na Jarunu 17. lipnja 1989. godine. Stranka je službeno upisana u registar političkih stranaka 5. veljače 1990. godine.

Izvor: Index.hr, Foto: YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top