NEREDI U PODGORICI: Suzavac, kamenice, privođenja (VIDEO)

Više incidenata se dogodilo večeras ispred i u blizini Centra bezbjednosti Podgorica gdje se nekoliko puta okupilo više građana u znak protesta zbog dešavanja u Budvi.

Policija je više puta upotrijebila suzavac, a građani su iz više navrata gađali policiju kamenicama i drugim tvrdim objektima.

I nakon ponoći su inspektori kriminalističke policije legitimisali građane u blizini podgoričkog CB, a oko zgrade su bile jake policijske snage i vršio se uviđaj.

Danilovgrađanin Milo Kadić, otac jednog od privedenih građana, kazao je Vijestima da ne zna zbog čega je njegov sin Vlatko Kadić uhapšen, jer je samo došao da na miran i demokratski protestuje.

“Nikoga nije vrijeđao, maltretirao, niti se opirao hapšenju ili bilo što uradio. Ako ne može danas neko da prošeta ulicom, ne znam čemu sve to vodi. I nas su dolazili pet puta da legitimišu, a neke i da maltretiraju”, kazao je Kadić, koji nedaleko od zgrade CB-a čeka informacije o svom sinu.

Ispričao je i da su mu policajci rekli da ne može prići CB-u, ali da će kasnije moći to da učini.

“Jedan inspektor mi je rekao da bi trebalo da bude pušten. Ja čekam i ostaću ovdje dok god ne bude pušten. Gledao sam snimak, on je čučao, nije se opirao, nije im bježao… Sve ovo što se dešava je katastrofa. Nigdje u svijetu se ne dešava što i kod nas… Policija radi svoj posao, ali treba da imaju neke granice. Narod je noćas ovdje došao goloruk, da demokratski izrazi neslaganje, a oni idu deset na jednog”, kazao je on.

Policija je i ranije tražila od građana da napuste ulice oko CB, čak i od onih koji su se tu zatekli, legitimišu ih i nekoliko osoba je sprovedeno u policijsku maricu.

Tome je prethodila jurnjava za nekoliko osoba, koje su bježale od restorana Kerber u pravcu Preko Morače.

U Podgorici je večeras oko 22.30 sati došlo do novog incidenta kada je jedna grupa iz pravca restorana Kerber bacila više objekata prema policijskom kordonu koji je bio na ulici koja vodi ka Centru bezbjednosti.

Osamnaest osoba privedeno je ranije večeras nakon nereda ispred Centra bezbjednosti Podgorica.

Privedeni su poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović.

Poslanik Nebojša Medojević je rekao da kao član skupštinskog Odbora za bezbjednost ima pravo da napravi inspekciju postupanja državnih organa iz oblasti bezbjednosti, ali da ga nisu pustili u stanicu policije.

Policija je upotrijebila suzavac nakon što je prema njima bačeno više tvrdih predmeta, od strane građana koji su se oko 20 sati okupili u znak protesta zbog dešavanja u Budvi.

Privedeni su i Luka Mandić, Marko Vuković, Ognjen Dragašević, Emil Džogović, Omer Šarkić, Dragan Sošić, Janko Plavšić, Anđela Lukačević, Vlatko Kadić, Milivoje Brković, Petar Šćepanović, Filip Pavićević, Zarija Pavićević, Ana Ždrale, Dušan Ljumović.

Ispred stanice policije je bila prisutna Posebna jedinica policije.

Građani su uzvikivali “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit’ mora, Milo lopove”.

Izvor: Vijesti.me, Foto: Vijesti.me


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top