ZBOG HRVATSKE I CRNOGORSKE ZABRANE: Neum jedino odmaralište za građane Srbije i BiH

Odluka Hrvatske da uvede dvonedeljni karantin za državljane Bosne i Hercegovine i Srbije, otvorila je vrata jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru, a telefoni vlasnika smeštaja u Neumu su se usijali.

Ovaj gradić beleži značajan porast turista i iz Srbije, kojih ranije uopšte nije bilo. U sredu i danas u Neum je stiglo više od 2.000 pojedinačnih i agencijskih rezervacija, a predsednik Udruženja turističkih radnika Davor Krešić objašnjava da je doživeo i nešto nesvakidašnje.

“Za 15 godina rada nisam doživeo ovoliko individualnih upita u jednom danu. Otkako je hrvatski ministar Božinović objavio tu odluku nama telefoni non stop zvone. Neum nema kapacitet da primi sve, ni sve domaće goste”, rekao je Krešić.

Svi kapaciteti u Neumu su u naredna četiri dana popunjeni, a u ponedeljak se očekuje i otvaranje preostalih velikih hotela.

Krešić savetuje svima koji planiraju letovanje u tom gradu da naprave rezervacije, jer bez njih neće pronaći slobodnu sobu.

Zabeležen je značajan porast turista iz Srbije kojih ranije, prema rečima Krešića, u Neumu uopšte nije bilo.

“Srbima su komšije sa izlazom na more zabranile dolazak, zbog čega sada i oni dolaze kod nas”, kaže Krešić, prenosi Klix.

Izvor: n1, Foto: Vikipedija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top