TRGOVINA SRPSTVOM: Čeda Jovanović kandidat Željka Komšića za kantonalnog ministra u BiH

Demokratska fronta je kandidovala Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantonalnih vlada, između ostalih i za ministra obrazovanja USК, nezvanično saznaje ATV.

Kako nezvanično saznaje ovaj portal, Jovanović, koji je ujedno i savjetnik lidera DF-a i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin.

No, uzevši u obzir činjenicu da se DF profilirao kao desničarska stranka stacionirana u Sarajevu i Tuzli itekako ima problema s kadrovskim izborima. Stoga, spominjanje Jovanovića nije bez osnova. Međutim, posebno pitanje ostaje državljanstvo Jovanovića pored toliko nezaposlenih Bosanaca i Hercegovaca.

DF bi u tom slučaju morao objasniti zašto je Komšić tako blizak sa Jovanovićem, koji je u Srbiji dobro poznat kao “poziciona opozicija”, vješti saradnik Vučića koji se ponaša kao kritičar iz vlasti, slično kako se DF ponaša u BiH u savezu sa Bakirom Izetbegovićem.

Također, Komšić gradi svoj imidž na patriotskom narativu, pa mu ne odgovara priznanje Jovanovića da je ratovao u Bosni i Hercegovini.

Izvor: ATV Foto: Reuf Emir/prvasmjena

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top