DISCIPLINOVANJE SARAJEVSKIH ANTIFAŠISTA: Skenderagić i Đulić na sudu zbog protesta protiv mise za Blajburg

Predsjednik i Potpredsjenik SABNOR-a smatraju se odgovornim za dolazak učesnika na protestnu šetnju protiv Mise za Bleiburg u Sarajevu.

Druga policijska uprava, policijske stanice Centar podnijela je Općinskom sudu u Sarajevu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Seada Đulića, predsjednika SABNOR-a BiH i Nijaza Skenderagića, potpredsjednika SABNOR-a, zbog organizacije protestne šetnje protiv Mise za Bleiburg u Sarajevu, koja je održana 16. maja.

Zahtjev za prekršajni postupak protiv Đulića i Skenderagića/Oslobođenje

– Đulić se tereti za narušavanje javnog reda i mira na javnom mjestu i nepostupanjem prema naredbi državnog organa. Potpredsjenik SABNOR-a Skenderagić odgovoran je za dolazak učesnika na protestnu šetnju, na kojoj se nisu pridržavali važećih naredbi FŠCZ koje se tiču nošenja zaštitne opreme i fizičke distance, stoji u zahtjevu.

U zahtjevu se predlaže da se Đulić i Skenderagić proglase odgovornim te da se im se izrekne zaštitna mjera u skladu sa Zakonom.

Podsjećamo Samra Ćosović-Hajdarević, zastupnica SDA u Skupštini KS, zatražila je da nadležni organi identificiraju i kazne sve osobe koje su prisustvovale skupovima u Sarajevu u subotu, 16. maja, kada je održana misa za žrtve Blajburga. 

Izvor: Oslobođenje, Foto: Preokret

1 thought on “DISCIPLINOVANJE SARAJEVSKIH ANTIFAŠISTA: Skenderagić i Đulić na sudu zbog protesta protiv mise za Blajburg”

  1. Pingback: JASNA ŠAMIĆ ODGOVARA IVANU LOVRENOVIĆU: Zašto je samo Hrvatima zasmetalo PEN-ovo pismo protiv održavanja mise za Bleiburg? -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top