REKTORKA UNIVERZITETA U BEOGRADU: Studenti s pravom negoduju

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže za Nova.rs da je sinoćna najava predsednika Srbije da će biti zatvoreni studentski domovi bila neprijatno iznenađenje i da su studenti zbog toga sa pravom negodovali.

“Uprava Univerziteta u potpunosti podržava svoje studente”, poručila je rektorka i dodala da su zahtevi studenata koji su sinoć izašli na ulice glavnog grada legitimni.

“Njihova školska godina, letnji semestar, je bio potpuno poremećen i ovo je bila prilika da se stvari nekako vrate u normalu. Oni su sada svi uznemireni i to zaista ometa realizaciju ispitnog roka. Mi smo imali uveravanja iz Ministarstva da će julski ispitni rok moći da se normalno realizuje, uz puno poštovanje svih mera, na kojima se izuzetno mnogo radi i na fakultetima i u studentskim domovima. Ja se zaista nadam da će se danas sve nedoumice raspršiti i da će studenti dobiti jasne informacije i garancije da će moći ovaj julski rok da završe”, kazale je rektorka.

Od studenata se, pored zahteva da ostanu u domovina, čuo i zahtev da onima koji su onemogućeni da zbog korone sada izađu na ispite bude pružena naknadna šansa i ispitni rok.

“Mi ćemo pomoći i podržati sve studente koji su bili onemogućeni da polažu. Briga Univerziteta o studentima je stalna”, poručila je rektorka.

Na pitanje da li će se ona pojaviti i obratiti studentima na okupljanju koje su za 10 sati najavili ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, rektorka je odgovorila da je “sve fluidno i da ne isključuje tu mogućnost”.

Izvor: Nova.rs, Foto: nova.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top