SUZAVAC I KONJICA ISPRED SKUPŠTINE, GORE POLICIJSKI AUTOMOBILI: Beograđani protestvuju zbog uvođenja policijskog časa (UŽIVO)

Više hiljada građana večeras se okupilo na raskrsnici Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra zbog najave da će u petak biti uveden policijski čas, ali i obavezna vakcinacija kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

PROTEST PROTIV POLICIJSKOG ČASA: Spontano okupljanje se okončalo nasiljem

Građani su zaustavili saobraćaj pored platoa ispred Narodne skupštine Srbije, uzvikuju “Vučiću lopove”, “Ostavke”, lupaju u šerpe. Na protestu se pojavila policija, a građani naizmenično propuštaju vozila. Oni pozivaju da se ispred skupštine okupe studenti i svi oni kojima je kako kažu stalo do budućnosti svoje zemlje.

https://twitter.com/jprusina/status/1280575287319724035?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1280575287319724035%7Ctwgr%5E&ref_url=http%3A%2F%2Frs.n1info.com%2FVesti%2Fa617458%2FProtest-ispred-Skupstine-zbog-najavljenih-mera.html

Napolju su i porodice sa malom decom, studenti, statiji građani. Prave veliku buku uz pištaljke i skandiranje.

“Nećeno više da trpimo ovu torturu, lađi, manipulacije! Dosta je više, dosta!”, kaže Marija (45) koja je sa kolegama posle radnog vremena ostala da podrži protest protiv zatvaranja Beograđana.

Među okupljenim građanima na skupštinskim stepenicama u jednom trenutku se pojavio i Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, koji se, međutim, sukobio sa grupom demonstranata i nateran je da odstupi. Tačnije, grupa mladića ga je bukvalno oterala sa skupštinskih vrata.

Ništa bolje nisu prošli ni narodni poslanik Srđan Nogo, kao i lider Republikanske stranke Nikola Sandulović.

Posle pola sata opsadnog stanja policija je bacila suzavac i krenula sa intervencijom protiv okupljenih građana. Najmanje jedna osoba je uhapšena.

REVOLT I BES: Gore policijski automobili kraj crkve Svetog Marka

Pre izvesnog vremena na lice mesta je došla i policijska konjica, kao i jedinice sa psima.

Intervencije policije na momente su bile neopravdano brutalne, poput ovog prebijanja trojice momaka koji su mirno sedeli u parku. Ovi policajci moraju biti pronađeni i najstrože kažnjeni.

POLICIJA BRUTALNO INTERVENIŠE: Prebijanje momaka u parku

Ili ovaj bezumni potez policajca u civilu, koji nogom staje na glavu uhapšenom demonstrantu.

Novinarka N1 je ispred Skupštine intervjuisala sina slikara Ljubiše Đurića, koji je preminuo od korona virusa, usled nedostatka respiratora u Zemunskoj bolnici.

Neredi su nastavljeni do kasno u noć, a novo okupljanje demonstranata najavljeno je za danas popodne.

Izvor: Nova.rs Foto: Youtube/Srbin.info, Dragan Mujan/Nova.rs

1 thought on “SUZAVAC I KONJICA ISPRED SKUPŠTINE, GORE POLICIJSKI AUTOMOBILI: Beograđani protestvuju zbog uvođenja policijskog časa (UŽIVO)”

  1. Dosta nam je više i Vučića i „duboke države”. Ustani Srbijo, bori se za slobodu. Bolje je i grob, nego njihov rob.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top