ĆALE, OVO JE ZA TEBE! UMRO SI JER SU LAGALI ZA RESPIRATORE: Krik mladića koji je postao simbol beogradskih protesta! (VIDEO)

Jutro nakon dramatičnih protesta u Beogradu mnogi su dočekali ispred televizijskih ekrana, dok novi snimci policijske brutalnosti, sukoba i incidenata samo pristižu. Ipak, televizija N1 koja je uživo prenosila demonstracije, zabeležila je i brojne ljudske priče nezadovoljnih građana, a naročito se istakao momak po imenu Petar Đurić, koji je ophrvan emocijama izašao pred kamere i uputio snažnu poruku građanima Srbije, vlasti i svom preminilom ocu.

Vrlo brzo, ovaj mladić postao je simbol pobune građana, a njegove reči: “Ćale, ovo je za tebe“, odzvanjaju kao novi moto protesta.

Reporterka televizije N1 zabeležila je ispred Skupštine Srbije potresnu ispovest Đurića, sina poznatog majdanpečkog umetnika Ljubiše Đurića, koji je preminuo od korone. On je, odgovarajući na njeno pitanje zašto ne odustaje od protesta, rekao da je tu zbog oca koji je preminuo u Zemunskoj bolnici jer nije bilo respiratora.

Za ćaleta, za kevu, za sve ljude!Neće proći!

Posted by Ne davimo Beograd on Tuesday, July 7, 2020

Novinarka N1 anketirala je učesnike protesta ispred Skupštine Srbije, pitajući ih oko ponoći zašto ne odustaju od protesta, kada joj je prišao Đurić i u prenosu uživo odgovorio da je tu zbog oca koji je nedavno preminuo.

“Suzavac, bojeva municija, pendreci, sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe, koji si umro, a nije bilo respiratora, ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio”, ispričao je mladić u dahu.

Na pitanje od čega je umro njegov otac, mladić je odgovorio:

“Nije bilo respiratora, i dan danas nisam dobio testove da je umro od korone. Znači, nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da mi poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene”, ispričao je mladić za N1.

PROČITAJTE JOŠ:

IZVOR: Nova.rs / Serbian Times
FOTO: Twitter Printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top