OVO JE ŽELJAVA, NAJVEĆA PODZEMNA BAZA NA BALKANU: Kako je 6 milijardi dolara završilo u ruinama (FOTO)

Na zapadu Bosne, na granici sa Hrvatskom, nalazi se “Objekat 505” – najveća podzemna vazdušna baza na Balkanu. Primarna svrha objekta bila je smeštaj radarskog sistema i strateške odbrane Jugoslavije

U filmu “Ratovi Zvezda: Imperija uzvraća udarac”, pobunjenici svoje letelice čuvaju u podzemnoj bazi i izlaze samo kada treba da udare na Imperiju. Vazdušna baza Željava predstavlja jugoslovensku verziju te baze.

Izgradnja baze je izvedena u tajnosti između 1957. i 1965. godine, a cena radova iznosila je neverovatnih šest milijardi dolara. Tajna baza postavljena je u centar mreže vojnih instalacija, a odlično je bila povezana sa brojnim aerodromima, radarskim i PVO sistemima u okolini.

Baza Željava, kako je nezvanično zovu, predstavljala je čudo vojne industrije. Podzemni aerodrom je imao 4 izlaza, a sa svakog su mogli da uzleću borbeni avioni. Dve eskadrile lovaca su bile stacionirane u bazi koja je dizajnirana i da primi nuklearnu bombu. Baza je mogla da se hermetički zatvori tako da 1000 ljudi unutra preživi bar 30 dana.

Objekat 505 imao je pristup podzemnom izvoru pijaće vode i imao je svoj generator elekritrične energije. Gorivo je dovođeno u bazu podzemnim cevima koje su dolazile iz takođe podzemnog stovarišta goriva u blizini Bihaća.

Baza je dizajnirana kao odbrana od stranih agresora, ali nažalost, niko nije mogao da pretpostavi da će umesto toga doći do građanskog rata.

Tokom povlačenja JNA iz Bosne, odlučeno je da se baza onesposobi, odnosno uništi, kako bi se sprečilo da posluži neprijatelju. To je učinjeno aktiviranjem ugrađenog eksploziva, a demoliranje baze je dovršila vojska Republike Srpske Krajine koja je digla još 56 tona eksploziva. Udar je bio toliko jak da se osetio u obližnjem Bihaću.

Danas, napuštena baza nalazi se na teritoriji BiH. Prilaz je zabranjen bez stručnog lica, a i tada se savetuje oprez zbog velikog broja nagaznih mina i drugih eksploziva.

Mada je onesposobljena pre trideset godina, aerodrom Željava kod Bihaća i danas je tema različitih komentara, procena i pomalo neverovatnih priča.

Svojevremeno je važio za najmoderniji objekat takve vrste, a kako se radilo o podzemnom aerodromu za čiju se izgradnju i uređenje nije štedelo, u nameri da se postigne maksimalni efekat, izazivao je ne samo divljenje i strahopoštovanje već i neslućenu maštu o njegovim mogućnostima.

Najzanimljivije u celoj priči oko aerodoroma Željava je da ista fama, ponekad i jača, vlada i dan danas.

Čuveni kompleks smešten je ispod i unutar planine Plješivice. Činilo ga je pet pista i četiri tunela visokih 8, širokih 30 metara, dugih 3,5 kilometra. Teško je i pobrojati sa čim je sve raspolagao ovaj objekat, u koji se naravno nije moglo tek tako ući, a koliko je baza bila elitna ilustruje i podatak da je služba u njoj smatrana posebnom čašću i da su samo najbolji stizali na ovaj aerodrom.

Među njima i Ivan Prša, oficir bivše JNA, potpukovnik avijacije:

„Počeo se graditi 1948. Od projektovanja, izbora lokacije, izgradnje i radio se punih 20 i nešto godina. Operativna upotreba počela je 1967. godine kada je kompletan Lovački-avijacijski puk, 117. LAP, iz Zagreba preletio tu na Željavu. Vrijednost tog objekta je što je to uglavnom podzemni objekat sa svim elementima infrastrukture pod Plješevicom tako da smo mi tu cijenili da se moguće odbraniti od taktičkih nuklearnih udara i zato je puno novca uloženo – oko 4,5 milijardi ondašnjih dolara,” ispričao je Prša.

“Dakle namjena aerodorma i avijacije je bila zaštiti zračni prostor bivše Jugoslavije zapadno od linije Sarajevo-Osijek i zato je bio jedan od najmodernijih i najjačih jer je trebao da odgovori i u varijanti zapadne agresije i istočne agresije. Pokriven velom tajne, nije se moglo lako ući unutra. Samo su odabrani ulazili u sam podzemni objekat, tako da jednostavno još se u javnosti ne zna šta je bilo na arerdomu Željava, koje tajne krije, a njih puno nije bilo. Činjenica je jedna – bila je to jaka avio baza sa 50-ak aviona, to je nešto kao nosač aviona američki i zaista je bila velika vatrena snaga za odbranu zračnog prostora bivše Jugoslavije. I ništa više,“ dodao je on.

Danas tek ruševine i ostaci koji još jadnije izgledaju ako se imaju na umu svi ovi podaci o grandioznosti izgradnje i funkcionisanja najmoćnije vojne baze po procenama mnogih i u Evropi.

Osamnaestog 1992. bivša JNA je pre povlačenja minirala i onesposobila objekat sa, kažu, 56 tona eksploziva. Zub vremena učinio je svoje. S obzirom da je tu u prošlom ratu bila linija razdvajanja područje je i minirano. Na bosanskoj ga strani nadgledaju pripadnici Granične policije.

Izvor: Preokret
Foto: Wikipedia Creative Commons

3 thoughts on “OVO JE ŽELJAVA, NAJVEĆA PODZEMNA BAZA NA BALKANU: Kako je 6 milijardi dolara završilo u ruinama (FOTO)”

  1. Braniteljima Jugoslavije nije bio dovoljna ni najveća podzemna vazduhoplovna baza na Balkanu, a rušiteljima je bila dovoljna najobičnija glasačka kutija.

  2. Izgradnja aerodrome je bila uzaludna, ali njegovo rušenje nije. Ako već nije mogao pomoći u obrani nezavisne države, nema potrebe ni da brani njene sljednice, koje su već kapitulirale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top