INŽENJER IZA REŠETAKA: Iznutra razotkrio malverzacije SNS-a u EPS-u, pa završio u zatvoru!

Inženjer Vukašin Erić, doskorašnji član SNS-a, koji je otpušten iz EPS-a jer je odbio da vozaču direktoru te firme Goranu Pavloviću, pozajmi 35.000 evra, tako što bi podigao kredit, uhapšen je juče u trenutku kada je trebalo da bude vraćen na posao odlukom inspektorata za rad. Njegov advokat smatra da je u pitanju pokušaj vlasti da spreči Erića da priča o svim malverzacijama unutar EPS, ali i kako se finansira stranka od novca izvučenog iz državnog preduzeća, piše Nova.rs.

Vukašinov branilac, advokat Borivoje Borović rekao je juče da vlast hapšenjem pokušava da ućutka Erića, jer je svesna da je odlučio da kao bivši član SNS u javnost iznese šta se sve dešava u EPS-u, i kako se ljudi brišu sa spiska zaposlenih.

Borović je sinoć potvrdio za naš portal da je Erić uhapšen zbog krivičnog dela prevara i zbog nedozvoljene polne radnje, te da je Vukašin to negirao, rekavši da je reč o nameštaljci i pokušaju da se sakrije istina.

“Optužio ga je jedan od najboljih prijatelja, sa kojim se Vukašin dugo družio, i koga dobro poznaje, da mu je Erić nudio novac kako bi ga zaposlio, a sve iz straha da on ne dobije otkaz. Za nedozvoljene polne radnje, optužila ga je komšinica, i to za poruke koje je ona njemu slala, a sve u strahu od vrha EPS-a, ali pre svega od vozača Gorana Pavlovića”, ispričao je izvor iz Erićevog okruženja.

On dodaje da je sve to staro mesecima, a da je sve to istina on bi davno bio uhapšen, a ne u trenutku kada je progovorio za medije i dan kada je vraćen na posao.

“Iza svega toga stoji taj vozač koji ga je meseci ugrožavo i progonio. Erić o njemu zna dosta”, kaže izvor.

Dvostruki aršini tužilaštva

Po odobrenju Miška Veličkovića, zamenika osnovnog javnog tužioca iz Obrenovca, kako je rekao advokat Borović, doneto je rešenje o zadržavanju Erića. Međutim, ono što je zanimljivo jeste da je pre oko dva meseca, protiv Gorana Pavlovića, koga je Erić označio kao čoveka koji mu je tražio 35.000 evra, podneta krivična prijava od strane policije, zbog krivičnog dela iznuda, kako je rekao Erićev pravni zastupnik.

Advokat Borivoje Borović objasnio je da ga je Erić angažovao u trenutku kada je dobio rešenje i kada je udaljen sa posla, pošto navodno nije poštovao radnu disciplinu.

“Međutim, suština je sledeća, on je dobio to rešenje u trenutku kada je bio zaposlen kao mašinski inženjer i od njega je traženo, i to vozač direktora EPS-a, 35.000 evra na ime potrebe njihovoj stranci, pošto su Erić, Grčić i Pavlović, svi u SNS i u nekim odborima vezano za Obrenovac. On prosto nije imao te pare, izmišljali su neke razloge i onda su počeli da ga pritiskaju”, kazao je Borović.

Zbog toga je Erić, kaže Borović, bio tri puta degradiran na poslu, da bi na kraju dobio otkaz.

“Mi smo napisali tužbu, pokrenuli smo postupak, a prijavili smo i inspekciji za rad to nezakonito ponašanja i onda smo od inspektora za rad dobili rešenje kojim se odlaže do donošenja pravosnažne sudske odluke udaljenje sa radnog mesta, i dužni su da ga vrate. On je otišao juče, nisu hteli da razgovaraju sa njim sa pisanim rešenjem, i onda sledi ozbiljna akcija koju su preduzeli na više načina”, navodi Borović.

Nakon što je odbio da preda novac Pavloviću, Erić je tokom narednih nekoliko meseci trpeo pritiske. U gradu su osvanuli grafiti kojim je pokušano da ga diskredituju, a kako je on rekao u ispovesti za naš portal, to je rađeno po nalogu Pavlovića.

Takođe, trpeo je i žestoke pritiske preko lokalnog lista Palež, gde su iznošene, kako je Erić rekao, najgore laži o njemu, ali i davane najave da će biti degradiran na svom radnom mestu. U svojoj izjavi, koju je uputio na 11 adresa, između ostalog i na adrese ministarstva, predsedniku republike i predsednici Vlade, ali i gradonačelniku Beograda, Erić je napisao kakve i koliko pritiske trpi od strane Pavlović Gorana.

“Pavlović se usudio da uznemirava i članove moje porodice, pozivajući ih telefonskim putem i preteći da ću biti politički sankcionisan i poslovno degradiran, ne govoreći im šta je pozadina svega, već im je plasirao neistine i dezinformacije o meni. Moram napomenuti da mi je Pavlović pretio otkazom govoreći “dovoljno je da šefu (Milorad Grčić) kažem da ti da otkaz i dobićeš ga”. Poznajući narav Pavlovića, očekujem da nakon saznanja o slavu ovog mejla, nastaviti i produbiti ova agonija u ko zna kom smeru, jer od njega je sve moguće očekivati”, napisao je između ostalog u mejlu Erić, 30. maja, da bi samo 10 dana nakon toga, on dobio otkaz.

Prijava protiv vozača direktora

Takođe, nekoliko dana nakon što je izneo sa kakvim problemima se suočava, preko 11 mejlova, Erić je pozvan na informativni razgovor u Direkciji policije u stanici 29. novembar, nakon čeka je policija podnela krivičnu prijavu protiv Gorana Pavlovića zbog krivičnog dela iznude, a slučaj je dodeljen, kako je rekao Borović, isti zamenik tužioca koji dva meseca ćuti o prijavi protiv Pavlovića.

Policajci iz Policijske stanice u Obrenovcu, 8. jula su sačinili službenu belešku, u kojoj je Erić dao izjavu u vezi sa 35.000 evra, koje mu je, kako je Erić naveo, tražio upravo Pavlović. Pored toga, izneo je da od tada kreće progon prema njemu, te da mu je jednom prilikom, kako stoji u izjavi, u februaru ili martu, Pavlović pretio da može da mu polomi ruke i noge ako hoće, i da za to ne bi odgovarao. Izjavu u svojstvu građana, Erić je dao, kao što stoji u izveštaju, jer ga je Pavlović to veče pratio, iako nisu imali nikakvu verbalnu komunikaciju.

I prema rečima advokata Borivoja Borovića, MUP je krivičnu prijavu podneo protiv Pavlović Gorana zbog krivičnog dela iznuda, a on je, kao punomoćnik Erića, pridružio tome, još su dodali neke činjenice, računajući da će tužilaštvo u Obrenovcu da vodi taj postupak.

“Poslali smo više urgencija, još početkom jula, da se Pavlović Goranu zabrani da prilazi oštećenom Vukašinu Eriću, zato što, kada je Pavlović saznao da ga je Erić prijavio u policiji, i da je MUP poslao krivičnu prijavu tužiocu te da smo se mi pridružili, počeo je da mu prati. Tražili smo da mu se odredi mera zabrane prilaska. Kada smo tražili od tužioca da nas obavesti dokle je stigao sa tom istragom, on je otezao smatrajući da ništa nije hitno i izvlačio se na razne načine da prosto nema vremena” naveo je Borović.

Vukašin Erić je uhapšen, Goran Pavlović, iako postoji krivična prijava protiv njega, još uvek nije saslušan.

Eriću sutra ističe 48 sati pritvora, nakon čega će biti ponovo saslušan.

Borović je već najavio da će sutra tražiti izuzeće tužioca, pošto je, kako je advokat rekao, njegova ćerka, kao zamenik javnog tužioca, zaposlena u Obrenovcu kao šef kabineta predsednika opštine Miroslava Čučkovića.

“Isti tužilac koji je dobio krivičnu prijavu protiv Pavlović Gorana, nije postupio po prijavi, nego ona stoji negde u fioci, i onda umesto njega, naredili su da se Erić pritvori”, naveo je Borović.

Izvor: Nova.rs
Foto: Donald Tong from Pexels

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top