SRĐAN DRAGOJEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Čuveni reditelj otvoreno o Vučiću, Srebrenici, Oluji i Kosovu

Poznati srpski filmski režiser Srđan Dragojević objavio je na svom Twitter profilu niz postova u kojima se oštro obračunao sa javnošću svoje zemlje.

Dragojević je u postu objavljenom juče jasno napisao kako misli da je “Kosovo nezavisno”, da se u “Srebrenici desio genocid” i kako je sramota za Srbiju da predsednik zemlje bude čovek koji je javno prijetio ubistvom 100 muslimana.

Objave na Twitteru Dragojević je nastavio podsećanjem na Vučićev govor u Skupštini Srbije u kojem je govorio o ubistvu stotinu muslimana napravivši analogiju između tog govora i genocida koji je počinjen u Srebrenici uz opasku “Direktni inspirator”.

U jednom današnjem postu režiser je napisao kako je tokom 80-tih godina prošlog veka državno uređenje na Kosovu bio aparthejd podvlačeći da govori iz ličnog iskustva i da takve stvari danas malo ko želi priznati.

Dragojević je napisao i tvit u kojem se osvrnuo na događaje iz Hrvatske u vreme operacije “Oluja”, navevši kako je neophodno istovremeno govoriti i o egzodusu Hrvata u leto 1991. i o progonu srpskog stanovništva iz Like, Korduna i Banije.

Nedugo zatim, Dragojević je veoma jasno progovorio o fenomenu “vikend četnika” koji su tokom rata iz Srbije odlazili u Bosnu da pljačkaju.

Dragojevićevi postovi izazvali su brojne reakcije, a osim onih koji se javljaju sa rečima podrške na njegovom profilu, koji je javan, mogu se pročitati i reči neslaganja sa njegovim stavovima.

Srđan Dragojević jedan je od najznačajnijih postjugoslovenskih filmografa, a njegovi filmovi Lepa sela, lepo gore, Mi nismo anđeli, Rane i Parada dostigli su kultni status.

Izvor: Al Jazeera Balkans
Foto: Printscreen Youtube / MONDO PORTAL

1 thought on “SRĐAN DRAGOJEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Čuveni reditelj otvoreno o Vučiću, Srebrenici, Oluji i Kosovu”

  1. Kad piše Bazdulj ono što ne prija bošnjačkim ušima, on Bošnjake čini milijima Srbima.
    Kad Dragojević piše ono što ne prija srpskim ušima, on Srbe dodatno gadi Bošnjacima, Hrvatima i Albancima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top