KATARINA PEOVIĆ, PREDSJEDNICA RADNIČKE BORBE HRVATSKE: Ne idemo u Knin, ta se proslava koristila za huškačke poruke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Katarina Peović, saborska zastupnica zeleno-lijevog bloka iz redova Radničke fronte gostovala je u Novom danu N1 i komentirala aktualna politička zbivanja, kako gleda na sukob premijera Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića te što misli o dogovoru HDZ-a i SDSS-a po pitanju odlaska na proslavu Oluje u Kninu.

“Pozdravljamo svako prevladavanje nacionalizma, no takva obilježavanja se često koriste za nacionalističko huškanje, to smo kritizirali. Dvije trgovkinje koje rade za malu plaću, ako ih se uvjeri da je problem da je jedna Hrvatica druga Srpkinja, klasne nejednakosti se stavljaju pod tepih. Naša je zadaća da objasnimo zašto su te podjele nepotrebne i da shvate koliko nam je problem elita koja nas obespravljuje”, rekla je Peović i dodala kako bi više voljela da se slavi mirna reintegracija Slavonije.

“Pozdravljam da se šalju poruke mira i koje nam omogućavaju da smirimo nacionalističke strasti, tada ćemo moći realno sagledati prošlost, rat je velikim dijelom bio uvjetovan ekonomski, Tuđmanu i Miloševiću su koristile nacionalističke strasti, ne bi došlo do takve pljačke da nismo imali potpirivanje tih sukoba”.

Peović kaže, Radnička fronta neće se pojaviti u Kninu jer se do prošle godina ta proslava koristila za huškačke poruke, ako se to promijenili, pozdravit će tu gestu. SDSS i HDZ tamo trebaju biti zajedno, a HDZ treba ići u Grubore.

Protekle je dane obilježio verbalni sukob predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

“Čini mi se da oni izvode nekakav performans, nema tu sadržaja u sukobu. Kada bi netko od njih stajao na strani obespravljene većine, pozdravila bi sukob, ovo je riječ o protokolarnom nadmudrivanju”, ocijenila je Peović.

Izvor: tporrtal.hr, Foto: YouTube

Share.

Leave A Reply