MILORAD DODIK: Ako bilo koji Srbin ode na obilježavanje Oluje, dao joj je legitimitet!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Milorad Dodik usprotivio se odlasku potpredsjednika hrvatske vlade SDSS-ova Borisa Miloševića u Knin na obljetnicu Oluje kazavši da bi to bilo nekorektno prema Srbima i srpskim žrtvama iz proteklog rata i istodobno dalo legitimitet hrvatskoj operaciji. 

“Ako bilo koji Srbin ode tamo u ime srpske zajednice, onda on tome daje legitimitet. To je neprihvatljivo i mislim da se to neće dogoditi”, rekao je Dodik u izjavi za medije u petak. 

Po njegovim riječima Oluja simbolizira progon, egzodus, etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj. Kritizirao je i predstavnike hrvatskih vlasti koji očekuju da se predstavnik Srba pojavi u Kninu na ceremoniji obilježavanja vojno-redarstvene operacije Oluje kojom su oslobođeni dijelovi Hrvatske pod okupacijom srpskih pobunjenika.  

“Јoš nisam informiran da je to definitivna stvar, ali želim reći da sam protiv toga jer mislim da nije ni korektno od vlasti u Hrvatskoj da tako nešto traže niti je korektno od bilo kojeg Srbina da ode na takvo mjesto”, dodao je Dodik. 

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako je s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine dogovoreno da će na proslavi obljetnice Oluje u Kninu 5. kolovoza sudjelovati potpredsjednik vlade Boris Milošević, a da će potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obilježavanju zločina u Gruborima.

Izvor: index.hr, Foto: Preokret

Share.

Leave A Reply