VUČIĆEVA BAJKA: Jul nije kritičan zbog fudbalskih utakmica, već demonstracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jul bio kritičan za epidemiju korona virusa ne zbog fudbalskih utakmica, već zbog demonstracija širom Srbije, a da se stanje sada poboljšava.

„Mnogo je važno da broj (novobolelih) svedemo na minimum. Ako budemo držali fizičku distancu i nosili maske u zatvorenom, onda rezultat neće izostati“, rekao je Vučić.

On je na gradilištu KOVID-bolnice u Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“ rekao da se ne isključuje mogućnost da će nastava od septembra biti kombinacija časova u školama i onlajn nastave.

Govoreći o stavu zvanične Prištine da i tamošnji Srbi „treba da poštuju borbu Oslobodilačke vojske Kosova“, rekao je da se priprema „zakon protiv Srba“.

„To je pokušaj uvođenja verbalnog delikta, prvo (žele) da nateraju sve da misle kao oni, a ako se ne slažu, da idu u zatvor. Već imaju i modele prihvaćenog mišljenja (koje treba poštovati)“, rekao je Vučić.

Rekao je i da privredi Srbije na ruku ide što „zbog pandemije danas svi žele da proizvodne pogone naprave bliže svojim centralama“ i procenio da će „mnogi iz azijskih zemalja svoju proizvodnju seliti u Evropu“.

„Srbija ima mnogo kvalitetne radne snage“ čija je cena viša od cena u većini ostalih zemalja Balkana, rekao je Vučić i ocenio da Srbija ima najrazvijeniju putnu infrastrukturu, a imaće i železničku.

Vučić je izjavio danas da bi želeo da on bude među prvih deset pod istragom na osnovu Zakona o utvrđivanju porekla imovine.

„Što se tiče tetke i stanova (afera ministra odbrane Aleksandra Vulina ‘Tetka iz Kanade’), očekujem da se svi provere. Oni koji imaju apartmane u Londonu, račune u Cirihu… (…) Mi smo doneli važan Zakon o poreklu imovine i želeo bih da budem predmet obrade komisije“, kazao je Vučić povodom vanredne istrage Uprave Ministarstva finansija za sprečavanje pranja novca usmerene protiv nekih NVO, medija i pojedinaca.

Na gradilištu KOVID-bolnice u Batajnici, kod Beograda, Vučić je kazao da Uprava za sprečavanje pranja novca mora da radi svoj posao i da mu je važno da niko „ne može da bude iznad zakona“.

„Zakon u ruke, to je Sveto pismo“, rekao je on i dodao da nakon istrage o poreklu njegove imovine treba isto ispitati i kod drugih.

Govoreći o potpredsedniku Vlade Hrvatske i predstavniku tamošnjih Srba, Borisu Miloševiću, čije je prisustvo najavljeno na obeležavanju godišnjice operacije „Oluja“, Vučić je rekao da „nije oduševljen“ time, ali da narod u Hrvatskoj „ima svoje ideje, i možda jače argumente“.

Kazao je da će godišnjicu vojno-policijske akcije „Oluja“, tokom koje je iz Hrvatske proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo preko 2.000 Srba, Srbija i Republika Srpska obeležiti zajedno i da će biti postavljeno spomen obeležje.

„Za nas je važno da Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavaju stradanje srpskog naroda, tragediju kojom je ostvareno najteže etničko čišćenje od Drugog svetskog rata“, naglasio je Vučić.

Izvor: Danas.rs
Foto: Printscreen Instagram @buducnostsrbijeav

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top