DRAGAN ČOVIĆ: Milanović odlikovanjem postrojbi HVO-a pokazao da hrvatska ljevica i desnica moraju imati jedinstven stav

Odluka predsjednika Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a važan je politički čin, ne samo u kontekstu ravnopravne uloge u borbi s HV-om protiv srpske agresije, nego i snažna potpora u našem ostvarenju pune ustavne jednakopravnosti i ravnopravnosti s druga dva konstitutivna naroda. Uz aktualnu Vladu RH s premijerom Plenkovićem, predsjednik Milanović nikada nije skrivao da su Hrvati u BiH ključan segment stabilnosti naše zemlje.

Ovaj državnički potez je primjer da lijevi i desni politički spektar mogu i moraju imati jedinstven stav o najvažnijim državnim pitanjima. To je primjer demokratske, suverene i moderne europske politike i pristupa.Unatoč nepobitnoj činjenici da je VRO „Oluja“ spriječila tragičan scenarij bihaćke enklave i sudbinu Srebrenice, po tko zna koji put svjedočimo likovanju i dociranju bošnjačkih političkih predstavnika.

Isti ti predstavnici omogućili su izbor novoimenovanog ministra sigurnosti, iako su hrvatski politički predstavnici i javnost apelirali da se takvo što povuče s obzirom na ratno djelovanje Cikotića i progon hrvatskog naroda u Bugojnu. Sve se to odigralo u trenutku iskapanja posmrtnih ostataka u Rostovu te je utvrđeno da se radi upravo o hrvatskim žrtvama.

Upravo ta politika koja protjerivanje drugog naroda nagrađuje ministarskim mjestima, poziva se na (ne)civilizacijske činove i tobože europske vrijednosti, iako su snage HVO-a spriječile možebitni genocid opkoljene bihaćke enklave.

Bez obzira na sve, držimo da je došlo vrijeme da konačno preuzmemo odgovornost i europsku kulturu sjećanja i istinske europske vrijednosti koje će donijeti unutarnji kompromis i stabilnu europsku Bosnu i Hercegovinu, koliko god netko takvo što smatrao nemogućim, saopoćio je HDZ BiH.

Izvor: vijesti.ba, Foto: Preokret

3 thoughts on “DRAGAN ČOVIĆ: Milanović odlikovanjem postrojbi HVO-a pokazao da hrvatska ljevica i desnica moraju imati jedinstven stav”

  1. Pingback: MILANOVIĆ: Ne znam zašto generali iz HVO-a nisu ranije odlikovani, ispraviću to -

  2. Pingback: SPROVODIO ETNIČKO ČIŠĆENJE I PRISILNO ZATVARANJE BOŠNJAČKIH CIVILA, ŽENA I DJECE: Ko je general HVO-a kojeg će odlikovati Zoran Milanović? -

  3. Pingback: KOŠTANA BOLNICA U STOCU: Bošnjački logoraši danas polažu cvijeće u mučilištu HVO-a -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top