IZETBEGOVIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: “Umjesto što Jelića odlikujete, trebali bi učiniti sve da ga što prije isporučite BiH…”

– Umjesto toga, Milanović odlikuje takvu osobu i šalje vrlo lošu poruku da još uvijek nema spremnosti za iskrenim suočavanjem sa istinom i za obnovom povjerenja. Ovakav postupak hrvatskog predsjednika dodatno će opteretiti odnose između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Uručivanje priznanja i odlikovanja Zlatanu Miji Jeliću, optuženog za teške ratne zločine u BiH, predstavlja anticivilizacijski čin vlasti Hrvatske, koji je u suprotnosti sa evropskim vrijednostima, navodi se u saopštenju SDA.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović vrlo dobro zna da je Tužilaštvo BiH još 2015. godine optužilo Zlatana Miju Jelića za teške ratne zločine koji su dio udruženog zločinačkog poduhvata za koji je Haški tribunal izrekao pravosnažne presude poznatoj “šestorci”.

Zlatan Mijo Jelić je zloupotrebljavajući dvojno državljanstvo pobjegao iz BiH, skrivao se u Hrvatskoj i predsjednik Milanović najmanje što može učiniti je da iskoristi svoj autoritet i ovlaštenja kako bi Jelić bio isporučen bh.pravosuđu.

Umjesto toga, Milanović odlikuje takvu osobu i šalje vrlo lošu poruku da još uvijek nema spremnosti za iskrenim suočavanjem sa istinom i za obnovom povjerenja. Ovakav postupak hrvatskog predsjednika dodatno će opteretiti odnose između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Izvor: Slobodna Bosna
Foto: Printscreen / Youtube

1 thought on “IZETBEGOVIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: “Umjesto što Jelića odlikujete, trebali bi učiniti sve da ga što prije isporučite BiH…””

  1. Pingback: MILANOVIĆ SE I DALJE UKOPAVA:"Nije svako ko je dobio kaznu u Hagu ratni zločinac" -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top