ZORAN MILANOVIĆ: “Zločinački poduhvat su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina”

Svečanim završetkom obuke drugog naraštaja za razvoj vođa Marko Babić i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata započelo je danas obilježavanje VRO Oluja na kojem sudjeluje i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Predsjednik se okupljenima obratio kratkim govorom. 

“Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat. To je propalo kao namjera. Mi smo imali sreće da nijedan od naših generala nije ovlađen i osuđen.

Zločinački pothvat je jedna loša namjera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina. Ispričavam se da pod dojmom kiše nisam pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje. To je naš dug časti i moj dug časti prema vama i prema njima. Žao mi je što ovo priznanje niste dobili i ranije”, rekao je Milanović, a prenosi N1.

Podsjetio je još da će dodijeliti odlikovanje brigadama iz BiH koje su spašavale Bihać, ali prije svega Hrvatsku.

”Naš dug časti prema vama i prema njima je odlikovanje. Živjela Hrvatska!” zaključio je predsjednik.

Izvor: Index.hr, Foto: Preokret

1 thought on “ZORAN MILANOVIĆ: “Zločinački poduhvat su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina””

  1. Meronizacija ili moronizacija

    Zaboravio je napomenuti koja je to vrsta „sreće“ kojom je “udruženi zločinački poduhvat” kao jedini sa ovih prostora amnestiran u “play-off”-u Haškog procesa tj. u “sudijskoj nadoknadi” preglasavanjem 3:2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top