POLICAJAC UZBUNJIVAČ OTKRIO: Vučić je Dodiku poslao 46 tajnih agenata kako bi mu pomogao na izborima

Uzbunjivač, policajac Milan Dumanović, izneo je informacije o tome da je Aleksandar Vučić pomogao Dodiku da dobije izbore, tako što je u Banja Luku, u maju 2016. godine, poslao 46 srpskih tajnih agenata, pripadnika MUP-a.

Dumanović i njegov kolega Mladen Trbović opisali su u krivičnoj prijavi portiv MUP-a Srbije detalje o spomenutoj operaciji, kada je u Banja Luci održan miting protiv MIlorada Dodika i kontramiting njegovih pristalica, navodi portal Katera news.

Prema rečima Dumanovića, sistem je bio potpuno isti kao i u Potočarima. Naređeno im je da koriste različite granične prelaze za ulaz u BiH, da granice pređu sa ličnim kartama i pasošima, bez službenih legitimacija i da kao razlog putovanja navedu seminare i turiza,.

Dumanoviću je, kako navodi, bilo naloženo da se predstavlja kao snimatelj novinarske ekipe, a koleginica kao novinarka.

– Saznajem od kolega koje su bile tamo da su im date operativne instrukcije da ne smeju da se predstavljaju kao policajci, da ukoliko dođe do nereda i budu lišeni slobode, sačekaju u pritvoru, da će neko doći po njih – piše u službenoj beleški koju je na osnovu njegove izjave sastavio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Dumanović je govoreći o aktivnostima srpske policije u Banja Luci kazao da je u BiH došao kao ispomoć policiji RS.

– Otišli smo potpuno nelegelano, nas 46, da pomognemo MIloradu Dodiku da dobije izbore, što je apsolutno mešanje – ocenio je Dumanović.

Pojasnio je da je tada iztigravao novinara, te da se na protestima među pristalicama opozicije predstavljao kao novinar srpskog portala.

– Poslao nas je tada direktno načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan milenković, zvani Bagzi,. On je nas poslao tamo, rekao da smo mi junaci Srbije. To je takva glupost. Posle smo se svi zgražavali – kazao je Dumanović.

Dumanoviću se trenutno sudi za odavanje državne tajne, jer je u javnost izneo informacije koje ukuzaju da su u Potočarima, na komemorativnom skupu 2015. godine, kada je napadnut Aleksandar Vučić, nelegalno prisustvovali pripadnici MUP Srbije, Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje.

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Youtube / Al Jazeera Balkans

1 thought on “POLICAJAC UZBUNJIVAČ OTKRIO: Vučić je Dodiku poslao 46 tajnih agenata kako bi mu pomogao na izborima”

  1. Pingback: DIJASPORA POZVALA NA DEMONSTRACIJE: Srbi protestuju širom sveta tražeći demokratiju -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top