POTRESNO SVEDOČENJE STUDENTKINJE BOGOSLOVIJE: Ušla sam u sobu kada je prodekan Vukašinović silovao koleginicu

“Često me je sretao i od mene zahtevao da mu svaki dan pišem poruke. Ako bih preskočila koji dan, sledio je prekor prvom prilikom kada se vidimo.

“Mala, evo ti ključevi od kabineta i čekaj me gore” – ovako je demonstrirao svoj apsolutizam i pravo nad studentkinjom (ime poznato redakciji portala Direktno.rs), još jednom žrtvom profesor i prodekan PBF Vladimir Vukašinović, stoji u svedočenju protojereja Dragomira Sanda, koji je o ovome ranije informisao upravu fakulteta.

U dokumentaciji koju objavljujemo nalaze se delovi svedočenja ove studentkinje o svom slučaju, ali i slučaju njene koleginice sa kojom je delila sobu kada je Vukašinović odveo 40-ak studenata u manastir Studenica na praktični deo nastave.

“Uveče smo bile raspoređene i ja sam dobila sobu sa koleginicom. Kako je bilo prijatno veče, prošetali smo manastirskom portom, a nešto potom smo primetili kako profesora Vukašinovića asistenti Jocić i Lukić ispod ruke i polupijanog vode u konak. Posle nekog vremena i mi smo pošli na počinak. Kada sam otvorila sobna vrata zatekla sam Vukašinovića kako siluje koleginicu. Uplašila sam se, bilo mi je vrlo neprijatno, tako da sam dugo još bila napolju. Sutradan koleginica nije ustajala kako bi svi zajedno pošli do isposnice Svetog Save. Vukašinović se ponašao kao da se ništa nije desilo. Bilo joj je verovatno neprijatno, a u kasnijoj priči mi je rekla da joj je Vukašinović, po svojoj prilici, nešto ubacio u piće i da je ona ostala dobrim delom bez svesti pre nego što je legao sa njom u krevet. Pomenuta koleginica je napustila fakultet, a kako sam kasnije čula, bila je psihijatrijski slučaj od koga se do ni do danas nije oporavila”, navela je ova studentkinja.

U svedočenju, koje je izneo protojerej stafrofor Dragomir Sando, navodi se da ona ne odustaje da svedoči pred patrijarhom.

“Kada je bila druga godina osnovnih studija na Bogoslovskom fakultetu, na seminar ju je pozvao profesor Vukašinović da joj se pohvali kako je sredio svoj prostor freskama i retkim knjigama gde ona može ubuduće da koristi ovaj prostor kako bi u miru učila i radila. Tada joj je rekao da računa na nju i u perspektivi, te da će joj, kao novi dekan za neku godinu naći redovno zaposlenje na fakultetu. Nisu izostali maženje, milovanje, a nešto kasnije i ucene i slične stvari”, navedeno je u svedočenju, kao i njena želja da patrijarhu Irineju sve ispriča, ukoliko je primi.

Podsetimo, Vukašinovićevo ime se u prethodnom periodu dovodilo u vezu sa raznim optužbama da je seksualno uznemiravao nekoliko svojih studentkinja, a jedna od njih (ime poznato redakciji) se obratila upravi fakulteta, tražeći zaštitu. Zaposleni na ovom fakultetu tvrde da se uz njegovo ime vezuju ovakve stvari poslednjih 20 godina, dok sa druge strane advokat Vukašinovića Želimir Čabrilo tvrdi da su u pitanju klevete.

Čabrilo demantuje sve ove navode i pita se zašto nije protiv Vukašinovića podneta nijedna prijava Tužilaštvu?!

Slučaj navodnog silovanja na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu stigao je u Više javno tužilaštvo krajem juna i predmet se nalazi u fazi obrade, odnosno razmatranja da li ima dovoljno elemenata da nadležni tužilac pokrene istražne radnje koje bi eventualno slučaj dovele do suda.

“Meni je logično da kad saznam za krivično delo, podnosim krivičnu prijavu Tužilaštvu, policiji. Zašto su prijave podnete fakultetu? Ako delo zaista postoji Tužilaštvo obaveštava radno mesto gde taj neko radi. Ovo je nastavak finansijske osvete protiv Vukašinovića zbog toga što se borio i bori se da crkva za koju je on nadležan funkcioniše zakonito, da se za svaki dinar zna izvor prihoda, za šta je potrošeno. Profesor Vukašinović je sigurno nevin”, rekao je advokat Čabrilo.

Na pitanje, da li će profesor Vukašinović, koji je i starešina crkve Ružica i kapele Svete Petke na Kalemegdanu tužiti one koji su izneli ove optužbe u javnost, Čabrilo kaže da neće, jer ne želi da se provlači po novinama.

“Moj advokatski stav je da ih ne tužimo, tako sam posavetovao profesora Vukašinovića”, rekao je Čabrilo, i dodao da prodekan Bogoslovskog fakulteta ne poznaje osobu koja je iznela optužbe na njegov račun.

“On pretpostavlja da je moguće da je u pitanju mlađa žena koja je dolazila u crkvu, ali ime sa likom ne može da spoji, ne seća se i nije siguran. On ne zna ko je ta žena”, rekao je Čabrilo.

Izvor: Direktno.rs
Foto: Printscreen Youtube / AgapeShow

4 thoughts on “POTRESNO SVEDOČENJE STUDENTKINJE BOGOSLOVIJE: Ušla sam u sobu kada je prodekan Vukašinović silovao koleginicu”

  1. Pingback: FAŠIZAM U MODERNOM PAKOVANJU: Kako "kultura otkazivanja" ugrožava slobodu govora -

  2. Pingback: ŽIVOT I SMRT ALIJE IZ PRIZRENA: Neverovatna ispovest o nesreći i dobroti misterioznog Albanca u Beogradu -

  3. Pingback: PATRIJARH IRINEJ O ĐUKANOVIĆU: Koliko dubok može biti ljudski pad, sa takvim nema pregovora i kompromisa -

  4. Pingback: IŽIVLJAVAO SE NAD ŽENOM: Bahati odbornik SNSD Draško Aulić brutalno pretukao majku petoro dece! -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top