EMIR КUSTURICA O SEČI ŠUME U КOŠUTNJAКU: Vrijedi poginuti braneći šumu, potok i livadu!

Nakon žustre polemike i protesta srpske javnosti nakon najave beogradskih vlasti da će dobar deo šume na Košutnjaku biti iskrčen kako bi se izgradio stambeno-poslovni kompleks, brojne javne ličnosti kao što je Cane iz benda Partibrejkers, stale su u odbranu ovog javnog dobra koje mnogi karakterišu kao “pluća grada”.

Poslednji u nizu koji su digli glas protiv ovog u najmanju ruku nasilničkog plana, jeste proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica.

Upitan da prokomentariše najavu seče šuma u Кošutnjaku, Kusturica je rekao:

“Ne znam da li će se pojaviti neko i upisati se u istoriju kao rampa za divlji kapitalizam, razvratno uništavanje gradova (ako je to uopšte moguće), da li će se pojaviti neka sila koja će postati brana crnim parama ili će, poput Amazona, spaliti i posjeći sve šume, a na kraju i asfaltirati sve njive i obradive površine tako da ne ostane ni pedalj zemlje, ni kvadrat šume, a onda i da sve nas, dok još ima vremena, žive zabetoniraju”.

“U Mokroj Gori su pokušali dva puta. Pomislio sam da bi poslije efektnog života vrijedilo poginuti braneći šumu, potoke i vazduh od razvratne potrebe za profitom”, dodao je Kusturica.

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen Youtube / Mokrogorska škola menadžmenta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top