PUTINOV KRITIČAR ALEKSEJ NAVALNI U KOMI: Bez svesti odvezen u bolnicu, mogući uzrok – trovanje! (VIDEO)

Ruski opozicioni političar Aleksej Navalni, koji je bio u avionu na putu za Moskvu, primljen je u bolnicu u Sibiru u četvrtak sa simptomima koje je njegova portparolka opisala kao znakove trovanja.

Navalni (44) je bez svesti i na intenzivnoj nezi nakon što se počeo da se oseća loše na letu iz sibirskog grada Tomska za Moskvu, kazala je Kira Jarmiš.

Nakon što je avion prinudno sleteo u Omsk, Navalni je odvezen u bolnicu, objavila je ona na platformama Tviter i Telegram.

“Mislimo da je Aleksej otrovan nečime što je pomešano s njegovim čajem. To je jedino što je jutros popio”, kazala je ona.

Jarmiš je to uporedila sa slučajem kada je prošle godine Navalni imaju jaku alergijsku reakciju koja je, po lekaru, mogla biti rezultat trovanja nepoznatom hemijskom supstancom.

Navalni, pravnik i borac protiv korupcije, nekoliko je puta bio u zatvoru proteklih godina zbog organiziranja protesta protiv Kremlja.

Evropski sud za ljudska prava presudio je da su njegova pritvaranja bila politički motivisana i da su kršila njegova ljudska prava.

Prošle godine Rusija je proglasila njegovo neprofitno udruženje Fondaciju za borbu protiv korupcije “stranim agentom”.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / BBC News

1 thought on “PUTINOV KRITIČAR ALEKSEJ NAVALNI U KOMI: Bez svesti odvezen u bolnicu, mogući uzrok – trovanje! (VIDEO)”

  1. Pingback: OMSK: Sergeju Navalnom spašen život, trovanje nije potvrđeno -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top