ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Uskoro sastanak rukovodstva RS sa Vučićem o antidejtonskom ponašanju visokog predstavnika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će uskoro biti održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rukovodstva Srpske na kojem će biti riječi o dokumentu u kojem se ukazuje na antidejtonsko ponašanje visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

“U suštini to je dokument koji pokazuje stvarno stanje kada je riječ o BiH. Zbog pravnih i međunarodno-pravnih obaveza koje ima Srbija smatramo da ona treba da bude informisana o tome kakvo je stanje, na koji način je kršen Dejtonski sporazum, kako smo dolazili do nedejtonskih ili antidejtonskih rješenja, na koji način su blokirane mnoge stvari koje su mogle da budu adekvatne, korisne i efikasne za sve ovdje da smo se pridržavali onog što jeste slovo Ustava”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon sastanka Glavnog koordinacionog tima.

Prema njenim riječima, dokument ne tretira pitanje Kosova, ali tretira pitanje Republike Srpske, posmatrajući svu situaciju u kontekstu značajnog ili strateški važnog, prioritetnog nacionalnog pitanja, a u okviru takvog nacionalnog pitanja za Srbiju svakako jeste i Srpska, a ne samo Kosovo.

“I ako negdje postoje određena rješenja koja se gledaju u paketu onda bi moglo da se kaže da su i ovo pitanja koja treba posmatrati u paketu”, naglasila je Cvijanovićeva.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ranije je izjavio da su predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću iz Republike Srpske dostavili dokumenta u kojima ukazuju na antidejtonsko ponašanje visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Dodik je rekao da su na taj način željeli da pokažu da zapadne zemlje imaju dvostruke aršine kada je reč o pitanjima Republike Srpske i Kosova i Metohije.

Izvor: Srna, Foto: YouTube

1 thought on “ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Uskoro sastanak rukovodstva RS sa Vučićem o antidejtonskom ponašanju visokog predstavnika”

  1. Pingback: ZAKLJUČCI I INFORMACIJE: Ovo su "opasni" dokumenti koje je Dodik poslao Vučiću, Milanoviću ali i Izetbegoviću -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top